Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Найбільша у світі змія могла з’їсти корову



Найбільша у світі змія могла з’їсти корову

Найбільша у світі змія могла з’їсти корову
При розкопках у Колумбії палеонтологи виявили скам’янілі останки найбільшої зі змій, що жила близько 60 мільйонів років тому.

Її довжина сягає 13 метрів, а вага перевищує тонну. Раніше найдовшою змією вважалася 10-метрова рептилія, що жила на території Єгипту близько 40 мільйонів років тому.

Хребці змії було знайдено в шарах, що зберегли залишки найдавніших тропічних лісів, які існували 58-60 мільйонів років тому. Вивчення хребців дозволило вченим встановити, що ця змія була найбільшим наземним хребетним після вимирання динозаврів.

За словами серпентолога Джека Конрада з Американського музею природної історії в Нью-Йорку, «змія була довшою від автобуса» і могла б «запросто з’їсти корову». На думку вченого, їжею для неї могли служити предки сучасних крокодилів. Знайдена змія є родичем сучасних удавів, але, на відміну від них, більшу частину свого життя вона проводила у воді. Середовищем існування рептилії були водойми і тропічні джунглі Південної Америки.

Вага зеленої анаконди, найважчої у сучасному світі змії, сягає 250 кілограмів, а сітчастий пітон – найдовший плазун – виростає до 10 метрів. У серпні минулого року на острові Барбадос у Карибському басейні американський учений з Університету Пенсильванії знайшов найменшу змію у світі. Довжина її – 10 сантиметрів.



Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 0 Переглядів 2434
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: