Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилів соціальний » Красилівському віснику - 75



Красилівському віснику - 75

Серед усіх теперішніх періодичних видань області одна з найстарших за віком — газета «Красилівський вісник» , співзасновниками якої є районна рада, райдержадміністрація, трудовий колектив.

Перший номер часопису вийшов у світ 12 лютого 1935 року. 75 років вірою і правдою служить районка своєму читачеві. З часу створення часопис мав різні назви: «Сталінським шляхом», «Сталінський прапор», «За комунізм», «Зоря комунізму», «Красилівський вісник».

Очолювали трудовий колектив редактори: Юхим Мільман, Клара Харитон, Микола Коваль, Марія Буділовська, Данило Мартюк, Ан-тон Щепанський, Микола Богомаз, В'ячеслав Олійник, Михайло Грош-ко. Особливий період у розвитку районки розпочався з приходом Миколи Заганяча, який очолив колектив редакції у 1965 і керував до 1980 року. Тираж газети зріс із 6800 до 17000 примірників.

У 1969 році газета була удостоєна почесного права-демонструватися у павільйоні «Советская печать», ВДНГ СРСР. П'ятнадцять років очолював колектив старійшина журналістського корпусу Хмельниччини Анатолій Куречко. Чотири роки колективом керував Казимир Мелен-чук. З 1999 року «Красилівський вісник» очолюю я. Тираж газети тоді становив 1700, а нині зріс до 3564 екземплярів. У цьому велика заслуга трудового колективу, який старається зробити часопис районним, офіційним, сімейним, і, насамперед, відомих журналістів на Красилів-щині Галини Косюк, Людмили Дов-шкової, Василя Чернова.

Стали традиційними сторінки: «Розмаїта п'ятниця», «Освітянин», «Духовна світлиця», «Закон і ми», «Ровесник», «Калинонька», «Здоров'я», «Зустрічі в редакції», «Літературна» та інші. Зацікавлюють читачів рубрики «Гортаючи сторінки історії», «Відбулося», «У районній раді», «У райдержадміністрації», «Обласні новини», «Україна і світ», «Подякуй, газето!», «Подія», «Спорт», «Листи наших читачів», «Долі людські», «Невигадані історії», «Ви просили розповісти», «Знайомі обличчя», «Красилівчани», «Це сталося останнім часом», «Життя громади», «Актуально» та інші.
Щоп'ятниці, коли листоноші приносять свіжу пошту, 3564 сімей з нетерпінням чекають районну газету, зі шпальт якої вони ознайомлють-ся з найбільш оперативною інформацією із життя нашого краю.

Звичайно, кількість читачів залежить від авторитету газети, авторитет- від її позиції. Потрібні не тільки гострі статті на актуальні теми, але й публікації для душі: магнітні бурі, літературні конкурси, замальовки, вірші, гуморески, фотографії дорогих краян та вітання. Все це з'явилось на сторінках часопису.

У 1999 році друк нашого видання був застарілий, згодом друкувались у Хмельницькому, Красилові, Тернополі, знову у Красилові, тепер у Хмельницькій друкарні «Поділля-Прінт».

Саме читачі нам телефонують, пишуть, дякують і пропонують, а ще гостро критикують.

- Василю Борисовичу, невже Вам не доводилося проходити біля приватного магазину. Погляньте, що робиться у дощ - довкола калюжі... Що, вже такі бідні підприємці?
- Чому не друкуєте магнітні бурі? Я з цієї причини передплачую газету.
- Сходіть на вулицю Таращансь-ку. Побачите, в якому стані вона знаходиться.
- Дякую, після Вашого телефонного дзвінка мені повернула гроші туристична фірма.
- Через рік і тільки після Вашого втручання запрацював ліфт.

Ми завжди реагуємо на всі листи читачів, телефонні дзвінки, правда, тепер це робиться на сторінках районки, .ми ж працюємо задля наших передплатників.

Особливо багато негативного нам довелося пережити під час Помаранчевої революції. Окремі «глашатаї» кричали: «-Геть редактора!» За що? За яку публікацію? Подавалась офіційна інформація! Тепер друкуємо на всі смаки матеріали, але то вже інший час. Мали навіть судову справу з колишнім народним депутатом. У позовній заяві йшлося про фінансову претензію до газети на суму 170 тис. гривень.

Однак є ще багато невирішених проблем. Сторінки газети 1, 8, 4, 5 повинні бути повноколірними. У нас є така можливість, але все залежить від фінансування. 8 сторінок газети вже недостаньо для висвітлення суспільно-політичного життя Красилі-вщини. Треба хоча 612. Надіюсь, що нас підтримують наші співзасновни-ки: районна рада, районна державна адміністрація.

Особливу увагу ми звернули на фінансово-господарську діяльність нашого колективу. Висловлюю вдячність колишньому головному бухгалтеру газети Антоніні Ящук, яка три десятиліття сумлінно працювала і діяла виважено щодо наших замовників, вчасно забезпечувала фінансування колективу. Скажімо, якщо за 1999 рік від реклами, оголошень, вітань, подяк надходило 6 тис. грн, то сьогдні ця цифра сягнула понад 120 тис. гривень. Але за цей час тільки ціна на папір зросла у 10 разів.

Зрозуміло, що без дотацій наших співзасновників нам не обійтись. Дякую керівникам району за розуміння, підтримку і вирішення наших проблем.
Нелегко працювати в сучасних умовах нашим журналістам, адже вони зобов'язані чесно і об'єктивно висвітлювати всі події, факти в політичних процесах, що відбуваються у державі, на території краю. Іншого не дано.

Обласна державна адміністрація, обласна рада, відповідно райдержад-міністрація, районна рада неодноразово відзначали роботу трудового колективу, редактора Почесними Грамотами та цінними подарунками за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у висвітлення діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування. «Красилівський вісник» по праву знаходиться серед кращих видань області.

Щиро і сердечно вітаю усіх ветеранів праці, які творили газету раніше, і тих, хто сьогодні докладає чимало зусиль, аби часопис був читабельним, всіх дописувачів, передплатників, читачів, наших шанувальників із славним 75-річним ювілеєм. Бажаю добра, благополуччя, міцного здоров'я на довгі роки життя.

Василь ЧЕРНОВ, редактор газети.
Джерело: газета "Красилівський вісник"



Адміністрація сайту щиру вітає колектив газети з цією знаменною датою!



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 690
Спонсорська реклама
Населення Красилова запорука щасливого життя соціуму Красилова - жителів та гостей міста Красилів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: