Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Що буде з цінами на житло?

Що буде з цінами на житло?

Нещодавно в Україні набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законів з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи». Цей документ дозволяє банкам видавати валютні позики населенню лише на оплату лікування та освіту за кордоном. Валютні кредити на придбання житла, виходить, лишаються «за бортом». Ціни ж на нерухомість ринок переважно диктує у валюті. Тим часом «зелений» кількома копійками поступився перед гривнею. Чи усе це якось вплине на ціну на нерухомість, ми дізнавалися у фахівців.

Артур Оганесян, перший віце-президент Асоціації фахівців з нерухомості України, голова ради директорів корпорації «Біржа нерухомості»:
«Традиційно ринок житла західного регіону від інших відрізнявся стабільні- шими, досить високими цінами на нерухомість. Насправді, це гарний показник для регіону. Адже популістські розмови про те, що ринок житла має завалитися, – це лише безпідставні та необ’єктивні розмови. І таким чуткам не потрібно радіти, адже нерухомість – це не товар, який кожен з нас купує щодня, як наприклад, цукор чи хліб. І показник стабільності ціни на ринку нерухомості – це показник добробуту того чи іншого регіону. Наразі на ринку житла усі угоди – вмотивовані. Його купують лише ті, кому житло потрібне для користування, тобто спекуляції з нерухомістю відсутні. І ті ціни, за якими сьогодні продається та купується житло, виправдані».

Микола Хоптинський, голова Хмельницького регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України, директор РК «Подільська нерухомість»:
«Нині квартири купують лише для того, щоб жити в них. І «плоди» такої ситуації на ринку нерухомості вже спостерігаємо не перший місяць, адже в Україні до 80 відсотків будівництва зупинилося. А це означає, що, окрім відсутності новобудов, без роботи залишилися й самі будівельники. Будівельні спеціальності стали незатребуваними. Що буде з цінами на житло у майбутньому. Навряд чи хто дасть довгостроковий прогноз. Потрібно розуміти, що за нинішніми цінами вже не вигідно будувати нове житло. Якщо ціна за квадратний метр стане ще меншою, це означатиме, що ситуація значно погіршилася. Мені б дуже не хотілося, щоб люди продавали свої квартири заради того, щоб якось вижити. Вважаю, що до виборів ціни на нерухомість можуть коливатися плюс-мінус три відсотки. Але для якогось ажіотажу не бачу жодних підстав».


джерело
Ірина ОЛІЙНИК,
Володимир ГОРДИНСЬКИЙ.
Теги хмельниччина



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 163
Спонсорська реклама
загрузка...
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: