Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » У Хмельницькому відкрито лабораторію з визначення ГМО



У Хмельницькому відкрито лабораторію з визначення ГМО

Донедавна Хмельниччина належала до небагатьох областей України, де не можна було визначити у продуктах генетично-модифіковані організми. Тепер у цьому напрямку зроблено перший крок.

Вчені довели, що наслідками вживання ГМ продуктів можуть бути алергічні захворювання, порушення обміну речовин, віддалений концерогенний і мутагенний ефекти внаслідок безпосередньої дії трансгенних білків. Найбільше їх у картоплі, кукурудзі, сої, ріпаку.

Багато років вивчають, зокрема, в інституті харчування Великобританії. Так, ось професор Джан Фейган зробив таку заяву: "Використовувати сьогодні трансгенні продукти в їжу – все одно, що грати всім світом у руську рулетку". Відрадно, що тепер і в нашому обласному центрі можна буде визначити ГМО.

За словами завідуючого відділенням гігієни харчування облсанепідстанції Ігоря Баланюка, відкрито атестовану лабораторію із сучасним обладнанням.

Звичайно, це лише перший крок у добрій справі, адже 2 лікарі і лаборант не зможуть виконати дуже великого обсягу робіт. Але все ж, при бажанні, ми зможемо визначити, чи безпечні продукти, які купуємо.


Автор: М.Софійчук
25.02.2010
«Обласне радіо»
джерело



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 442
Спонсорська реклама
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: