Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Відкрито меморіальну дошку на честь Юрія Гурєєва



Відкрито меморіальну дошку на честь Юрія Гурєєва

Відкрито меморіальну дошку на честь Юрія Гурєєва

Сьогодні у Хмельницькому відкрили меморіальну дошку на честь 75-річчя від дня народження Залуженого вчителя України, балетмейстера, художнього керівника ансамблю "Подолянчик" Юрія Івановича Гурєєва.

Меморіальну дошку встановлено на приміщенні Палацу творчості дітей та юнацтва. На цю подію завітали також родичі Юрія Гурєєва, його вихованці, їхні батьки, представники громадськості.

"Юрій Іванович був справжнім українцем, – підкреслив міський голова, звертаючись до присутніх. – Адже українців потрібно визначати не за прізвищем, не за місцем народження, а за тим, скільки людина зробила для України. А Юрій Іванович зробив надзвичайно багато. Його величезна робота служитиме не одному поколінню. Впевнений, що діти, які пройшли через "Подолянчик", отримали дуже великий виховний поштовх. Вони отримали не лише знання з хореографії, не лише навчились танцювати… Вони назавжди стали справжніми українцями. І тому життя цієї людини продовжуватися завдяки тому, що його справи, постановки будуть передаватися від покоління до покоління".

Сергій Мельник повідомив, що на ближчій сесії міської ради планується розглянути питання про присвоєння Юрію Гурєєву звання Почесного громадянина міста Хмельницького.




Відкривав меморіальну дошку міський голова разом із нинішніми вихованцями ансамблю танцю "Подолянчик".

Справу батька достойно продовжує його син Іван Гуреєв – нинішній художній керівник ансамблю танцю "Подолянчик". Життя триває…

Довідка:
Гурєєв Юрій Іванович – народився 26 серпня 1934 року у Єнакієвському районі на Донеччині. 1941-го року, під час бомбардування на шахті загинув його батько. Мати померла від хвороби 1961 року.

Доля привела Юрія Гурєєва на Поділля. Тут, у Вовковинцях, закінчив він середню школу.

Згодом навчався в Кам’янець-Подільському педінституті. Керував танцювальним ансамблем. 1964-го його запросили на роботу до Хмельницького будинку піонерів. Тут митець заснував ансамбль "Подолянчик" і відтоді був його незмінним керівником.

"Подолянчик" багато років славить Поділля й Україну, нашу культуру та звичаї на батьківщині, так далеко за її межами. Сюжетні танці, поставлені Юрієм Гурєєвим, прочитуються навіть недосвідченим у хореографії глядачем. Юрій Іванович сам розробляв танцювальні костюми, глибоко знав народні танці і зумів спільно з вихованцями показати їх усьому світові. Він автор понад ста різнопланових хореографічних робіт, поставив низку тематичних програм, високо оцінених глядачами.

"Подолянчик" здобував премії імені Миколи Островського (1974 рік), Всесоюзної піонерської організації (1990 рік), лауреатські звання на чисельних Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях і конкурсах.

Праця Юрія Гурєєва - подвижницька, його по праву називають одним із засновників української дитячої хореографії, творцем дитячого сценічного українського костюму, який відповідає змісту танців та підкреслює їх виразність.

З ініціативи Юрія Івановича вже понад 20 років у Хмельницькому палаці творчості дітей та юнацтва проходить Всеукраїнський фестиваль "Зимові візерунки", який об’єднує дітей всієї України та зарубіжжя.




Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 213
Спонсорська реклама
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: