Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Медики перетворили чай на сечу



Медики перетворили чай на сечу

Кореспонденти «Є Поділля» здали у хмельницьку поліклініку та приватну медичну фірму чай замість сечі і отримали цікаві результати
Медики перетворили чай на сечу
У чаї знайшли лейкоцити, бактерії, пісок та цукор. Хоч чай ми не підсолоджували.


Несправжні «чайні» аналізи ми віднесли у різні медичні заклади Хмельницького – в одну із поліклінік та приватну лабораторію.

Виявляється, щоб відрізнити сечу від чаю чи чогось іншого, потрібно провести аналіз на вміст сечовини. Він – дороговартісний, та й ніхто його не робить, бо, зазвичай, здають саме «біоматеріал».

У приватній лабораторії за 30 гривень аналізи зробили досить швидко, проте результат виявився дещо несподіваним. У діагностичній медичній лабораторії виявили в чаї «поодинокі в полі зору» лейкоцити, «1-2 в полі зору» епітелію, «нейтральне фосфорно-кисле вапно- +++» та бактерії. Висновків не робили, на довідці напис: «рекомендація: консультація лікуючого лікаря».

Отож лікар однієї з Хмельницьких поліклінік (котра не була задіяна в експерименті), до якого звернулися з результатами аналізів за консультацією, відповіла, що потрібно лікуватися. За таких показників у нирках пацієнта багато піску, ще й сечо-кислий діатез. Тобто, бажано попити чай з лікарських трав та відмовитися, хоча б тимчасово, від вживання гострих страв.

В одній із міських поліклінік, куди ми прийшли до лабораторії, аналізи не менш цікаві. Всі показники у межах норми, а от цукор підвищений. Дивно, бо чай був непідсолоджений. Та й звідки там «інші показники», як, наприклад, лейкоцити, також не зовсім зрозуміло.

Як же так сталося, що у звичайному трав’яному чаї виявляли як не кро-в’яні клітини, то пісок, то цукор?

Зі своїми запитаннями ми звернулися до спеціалістів.

«Все залежить від лаборанта. Може хтось і «згрішив», – пояснює Людмила Головко, начмед міської поліклініки №1. – Лейкоцити могли знайти, а от цукор – я сумніваюся!».

Виявляється, точність та «правильність» аналізів залежать від нас самих. За порадами ми звернулися до Людмили Шевчишиної, завідувачки клінічно-діагностичної лабораторії Хмельницької обласної лікарні.

«По-перше, найбільше інформації дасть вранішня порція сечі, – пояснює Людмила Сергіївна. – Тому на аналізи йдуть з самого ранку. Також дуже важливо дотримуватися інтимної гігієни, щоб не потрапив зайвий епітелій. Особливо це стосується жінок. Ще може вплинути на точність аналізу чистота посуду».
За словами спеціалістів, за аналізом сечі можна визначити захворювання нирок, сечостатевих органів. Є багато різновидів досліджень, залежно від того, «де» шукають патології. Але як усе це можна визначити з такою якістю лабораторних досліджень?

Юлія СТАХАЛЬСЬКА.
Колаж Сергія ПРИЩЕПИ.
джерело газета "Є! Поділля!"



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 3 Переглядів 224
Спонсорська реклама
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій
#1 написав: Fed (29 квітня 2010 22:43)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 573
Публікацій: 2517
ось здали чай, а вони сказали, що то нормальна сеча lol
і піди тепер до таких клінік


--------------------------
#2 написав: Paskudnja (29 квітня 2010 22:46)
Фото

Користувачі
Коментарів: 3
Публікацій: 1
wassat кашмар!
#3 написав: Щур (29 квітня 2010 23:19)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
Та що ви дивуєтесь, ніби ви не знаєте яка в нас медицина. belay

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: