Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилів соціальний » Фіктивне банкрутство – вид тіньового бізнесу



Фіктивне банкрутство – вид тіньового бізнесу

Ліквідація підприємств через процедуру банкрутства має розповсюджений характер і стала однією із основних сфер діяльності “тіньового бізнесу”.

На вітчизняних підприємствах гостро постало питання наявності обігових коштів. Вони переходять на режим жорсткої економії. За таких обставин деякі особи намагаються „списати” на світову фінансову кризу виникнення податкових боргів.
За словами заступника начальника Красилівської МДПІ Ганни Кравець, деякі спритники від бізнесу намагаються використовувати процедуру банкрутства підприємств для того, щоб уникнути оподаткування.
“Налагодження партнерських відносин із платниками податків, як би пафосно це не звучало, полягає у тому, що ми справді налаштовані на продуктивну співпрацю з людьми, які є чесними при здійсненні розрахунків з державою. Однак системної кризи неплатежів до бюджету, зумовленої загостренням фінансової ситуації, на сьогодні немає. Тому, щоб уникнути різноманітних зловживань, законодавець передбачив кримінальну відповідальність за фіктивне банкрутство - стаття 218 Кримінального кодексу України, а виявлення цих злочинів поклав на податкову міліцію”, - зазначає завідувач юридичного сектору Красилівської міжрайонної ДПІ Юрій Нахілко.
Фіктивним може бути визнано банкрутство у разі, якщо підприємство-боржник (за наявності у нього на це можливості) не задовольнило вимоги кредиторів та зобов'язання перед бюджетом у повному обсязі на момент його звернення до господарського суду із заявою про визнання своєї неплатоспроможності.
Ліквідація підприємств через процедуру банкрутства суб'єктів підприємницької діяльності протягом останніх років має розповсюджений характер і стала однією із основних сфер діяльності “тіньового бізнесу”.
З цією метою створюються сотні фіктивних комерційних структур, конвертаційних та транзитних центрів, залучаються висококваліфіковані фахівці, діяльність яких приносить величезні прибутки і приводить до значних недонадходжень у бюджет. Тому співробітники податкової міліції працюють на упередження фактів фіктивного банкрутства та своєчасне виявлення зловживань посадовими особами.
Податкова міліція відслідковує усі підприємства, стосовно яких порушено справи про банкрутство. На підставі зібраних матеріалів прокуратурою порушуються кримінальні справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 218 КК України щодо службових осіб підприємства.

Джерело: www.proskurov.info
Теги красилів



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1447
Спонсорська реклама
Населення Красилова запорука щасливого життя соціуму Красилова - жителів та гостей міста Красилів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: