Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Фізики запропонували перетворити одяг на батарею



Фізики запропонували перетворити одяг на батарею

Вчені створили спеціальну фарбу, яка дозволить перетворювати звичайну тканину в гнучкі тонкі батареї. Стаття вчених з'явилася в журналі Nano Letters, а її короткий виклад публікує New Scientist.

Фізики запропонували перетворити одяг на батарею
Дослідники створили спеціальний барвник для тканини на основі вуглецевих нанотрубок.

Дослідники створили спеціальний барвник для тканини на основі вуглецевих нанотрубок. За словами вчених, обробка цим барвником дозволяє зробити матеріал електропроводні. Додаючи до обробленої тканини електроліт, вчені пропонують створювати гнучкі батареї, які можна буде носити на собі.

У грудні 2009 року ця ж група дослідників зі Стенфордського університету представила чорнило з додаванням вуглецевих нанотрубок і срібних наноштирчаків. Наносячи це чорнило на звичайний папір, вони змогли перетворити її на гнучкі батареї. Новий барвник став результатом удосконалення технології виробництва чорнила.

Зовсім недавно вченим зі Швеції вдалося створити батареї на основі паперу і солі. Крім цього схожа розробка недавно була виконана в європейському об'єднанні інститутів Fraunhofer-Gesellschaft. Там батареї запропонували друкувати на пластику за технологією, яка нагадує технологію друку малюнків на майках.



Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 0 Переглядів 611
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: