Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 2 лютого - Всесвітній день водно-болотних угідь



2 лютого - Всесвітній день водно-болотних угідь

Що за день? 2 лютого 2009
2 лютого - Всесвітній день водно-болотних угідь Ця подія покликана звернути увагу громадськості і урядів різних країн світу на цінність водно-болотних угідь для підтримки сталого розвитку нашої планети.

Конвенція про водно-болотних угіддях, що мають міжнародне значення переважно в якості місць проживання водоплавних птахів, була підписана 2 лютого 1971 р. у м. Рамсаре (Іран), і з тих пір носить назву Рамсарської конвенції.

День її підписання в 1997 році оголошено Всесвітнім днем водно-болотних угідь. Основною метою Конвенції є збереження і раціональне використання водно-болотних угідь як засобу досягнення сталого розвитку в усьому світі.

Одним з основних умов приєднання до Рамсарської конвенції є створення хоча б одного Рамсарської угіддя на своїй території. Вибір території здійснюється по складній системі критеріїв. Угіддя, оголошені державою Рамсарської, заносяться Секретаріатом Конвенції до Списку водно-болотних угідь міжнародного значення. Інформація про стан цих об'єктів міститься в базі даних Міжнародного бюро щодо збереження водно-болотних угідь і постійно оновлюється.

В даний час до Рамсарської конвенції приєдналося 144 держав, а загальне число Рамсарської угідь перевищила 1400 із загальною площею 122 млн. га.

Урядом СРСР у 1975 р. було оголошено 12 водно-болотних угідь, що мають міжнародне значення, з яких три знаходилися на території РСФСР. У вересні 1994 р. відповідною постановою Уряду РФ міжнародний статус був підтверджений для трьох існували раніше угідь і відданий ще 32 ділянок. Таким чином, цією постановою було проголошено 35 водно-болотних угідь, площа яких становить 10,7 млн. га. Розташовані вони в 21 суб'єкта Російської Федерації.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 694
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: