Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 5 грудня - Міжнародний день волонтерів



5 грудня - Міжнародний день волонтерів

Що за день? 5 грудня 2008
5 грудня - Міжнародний день волонтерів Численні складні виклики постають перед сучасним світом - від вирішення конфліктів та побудови миру до подолання бідності та досягнення інших Цілей Розвитку Тисячоліття. Приборкання цих викликів вимагає ширшої співпраці Урядів, міжнародних організацій, приватного сектору та громадянського суспільства. Волонтери відіграють важливу роль в цій роботі. Хоча значний волонтерській внесок недостатньо визнається по всьому світу.

Волонтерство притаманно всім культурам та кожному суспільству. Воно є фундаментальним джерелом сили та гнучкості громади, солідарності та соціальної єдності. Волонтерство допомагає позитивно впливати на соціальні зміни, стимулюючі суспільства до поваги різноманітності, рівності та участі кожного. Такі внески є суттєвими в трьох сферах роботи Організації Об'єднаних Націй - зміцненні миру та безпеки, сприянні розвитку, та захисті прав людини та людської гідності. Тому кожна з Агенцій ООН розраховує на поширення своєї діяльності завдяки волонтерству, в тому числі через програму Волонтерів ООН.

Волонтерський рух є також важливим інструментом у наших зусиллях, щодо вирішення проблем зміни клімату, які складають серйозну загрозу нашій спроможності досягти цілі Розвитку Тисячоліття. Сьогодні, Уряди країн світу збираються на рамкову Конференції ООН щодо зміни клімату, яка відбувається на Балі, Індонезія. Вони мають надію домовитись про спосіб врятування нашої планети від наслідків глобального потепління. Але навіть Уряди не можуть вирішити це завдання на одинці. Більше того, нам скрізь потрібні люди, які б доклали волонтерських зусиль для роботи над цим викликом та допомогли громадам пом'якшити наслідки та адаптуватись до змін клімату. Дії волонтерів також є критичними в знаходженні рішень на місцях для сталого економічного росту та розвитку спроможності громад реагувати на природні катастрофи.
Сьогодні, в Міжнародний день волонтера, давайте визнаємо силу волонтерства у зміцненні миру та розвитку по всьому світу. Давайте, також, віддамо належне багатьом мільйонам громадян з різних куточків планети, які щоденно - в різних формах - добровільно присвячують свій час, майстерність, солідарність та знання заради створення кращого, більш сталого майбутнього.




Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 628
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: