Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 19 грудня - День співробітництва Південь-Південь Організації Об'єднаних Націй



19 грудня - День співробітництва Південь-Південь Організації Об'єднаних Націй

Що за день? 19 грудня 2008
19 грудня - День співробітництва Південь-Південь Організації Об'єднаних Націй 23 грудня 2003 року Генеральна Асамблея прийняла резолюцію 58/220, в якій ухвалила проголосити 19 грудня «Днем співробітництва Південь-Південь Організації Об'єднаних Націй». У цей день Генеральна Асамблея схвалила Буенос-Айресскій план дій з розвитку і здійсненню технічного співробітництва між країнами, що розвиваються.

Уривок з послання Генерального секретаря з нагоди Дня співробітництва Південь-Південь Організації Об'єднаних Націй:


«В епоху глобалізації для вирішення що стоять попереду завдань країнам необхідно формувати нові партнерські відносини. Країни, що розвиваються вже об'єднують свої людські і матеріальні ресурси та спрямовують спільні зусилля на побудову більш справедливого, рівноправного і демократичного світу.

Для забезпечення того, щоб такі зусилля увінчалися успіхом, їм слід задіяти всі наявні в їх розпорядженні ресурси. Зокрема, їм слід працювати над залученням в процес розвитку представників своєї діаспори, розсіяних по всьому світу. Слід стимулювати цих людей, багато з яких навчалися, працювали й домоглися процвітання в країнах Півночі, до того, щоб вони несли свої знання та вміння в свої країни походження.

Проблема бідності в країнах Півдня в значній мірі обумовлена недостатньо повним використанням та нераціональним розподілом ресурсів, а не браком творчих здібностей чи потенціалу. Забезпечивши обмін ідеями, знаннями та навичками, які розвиваються країни здатні подолати ці недоліки і зміцнити свої сильні сторони. Вони можуть заохочувати економічне зростання, стимулювати створення робочих місць і домагатися просування їх загальної порядку денного в галузі розвитку.

Минуло 27 років з тих пір, як на Конференції з питань технічного співробітництва між країнами, що розвиваються в Буенос-Айресі прозвучала ідея необхідності співробітництва Південь-Південь, однак потенціал партнерських відносин по цій лінії, як і раніше, залишається нереалізованим. Тим не менш, події останнього часу дають все більше підстав для оптимізму ».

за даними calend.ru



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 500
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: