Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилів промисловий » Інформація про оренду нерухомого майна



Інформація про оренду нерухомого майна

Інформує Красилівська районна рада від 15 Лютого 2010 р.


В 2009 році за оренду нерухомого майна спільної власності територіальних громад району орендарями сплачено 167 тис.грн., або на 5,4% більше ніж за аналогічний період попереднього року. В оренду юридичним та фізичним особам передано приміщень загальною площею понад 4,5 тис.кв.м, місячні нарахування за оренду цих приміщень становлять понад 13 тис.грн.

Близько 15 тис.грн. орендної плати було недоотримано в зв’язку з тим, що Красилівською районною радою, на підставі звернень орендарів та орендодавців, враховуючи нестабільний стан ринку нерухомості та кризові явища в економіці, за аналогією з урядовою постановою від 25.03.2009 року було прийнято рішення двадцять першої сесії від 06.08.2009 року №8 «Про тимчасове зниження орендної плати», яким на 30% знижено до кінця року плату за оренду майна. Таке рішення зумовлене неконкурентною ціною на ринку — оренда комерційної нерухомості у приватних структур стала коштувати дешевше через економічний спад — і орендарі почали відмовлятися від договорів та перебиратися в сусідні, дешевші приміщення. Тому і було прийнято рішення краще знизити ціну й, відповідно, доходи в бюджет, ніж втратити орендарів. Відповідно до цього рішення було укладено 31 додаткову угоду про зниження орендної плати.

Всього в районній раді станом на 01.01.2010р. зареєстровано 61 договір, хоча ця цифра постійно коливається.

Серед орендарів переважають підприємницькі структури, що використовують приміщення під офіси, здійснюють громадське харчування дітей у школах та надають медичні послуги. Правом на оренду користуються релігійні, громадські та політичні організації.

Деякі з них працюють в реконструйованих підвальних і напівпідвальних приміщеннях, які за час оренди з непридатних для користування місць, приведені до відповідного стану.

Близько третини орендованих площ мають пільгові орендні ставки – це приміщення, які передані в оренду бюджетним установам. Користуються пільгами підприємства і організації, котрі здійснюють харчування дітей в школах та навчання дітей в позашкільний час.

Мінімальна орендна плата за 1 кв.м нерухомого майна становить 1 грн., максимальна майже 30 грн.

З 1 січня 2007 року запроваджена практика передачі приміщень в оренду на конкурсних засадах. Зокрема, торік проведено 7 конкурсів на право оренди майна спільної власності територіальних громад, за результатами яких здано в оренду об’єктів загальною площею 448 кв.м., середня орендна плата склала 15,50 грн. Цільове використання цих об’єктів різнопланове: розміщення офісних та складських приміщень, роздрібна торгівля фармацевтичними товарами, проведення спортивних занять.

Інформація стосовно умов проведення конкурсів на право оренди майна та підсумки їх проведення друкуються в газеті «Красилівський вісник», а з 01.01.2010 року розміщуються на веб-сайті районної ради.

Порівняно з 2008 роком зменшилась конкуренція на участь у конкурсах на право оренди майна. Якщо в попередні роки в конкурсах приймало участь декілька претендентів або більше, завдяки чому запропонована орендна плата була значно вища від стартової, то в 2009 році конкурсна пропозиція надавалася лише одним учасником і як результат — орендна плата була не вище стартової. І взагалі, необхідно зазначити, що на сьогодні пошук орендарів в місті є досить проблематичним. Так, досі не можна знайти охочих на площі, які розміщені в майстерні Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступеня та філії Будинку творчості (бувший дитячий садок Красилівського РТП). Зазначені об’єкти потребують капітального ремонту і на даний час або зовсім не використовуються або використовуються частково.

Значна увага приділялася питанню залучення орендарів до проведення капітальних та поточних ремонтів найманого ними майна. Таким чином проведено ремонти приміщення травмологичного відділення та входу у лікувальний корпус №3 Красилівської центральної лікарні, здійснена повна заміна електропроводки на площі понад 200 кв.м. в КП «Красилівська районна друкарня», здійснено поточний ремонт в Красилівській музичній школі. В 2009 році орендарями також надавалась спонсорська допомога коштами та медикаментами на суму понад 13 тис.грн.

Додаткові надходження коштів, отримані шляхом передачі майна в оренду, дозволяють забезпечувати надійну експлуатацію будівель, покращити матеріально – технічну базу підприємств, підвищити ефективність використання майна.

З метою вдосконалення роботи по проведенню страхування орендованих приміщень проводиться роз’яснювальна робота з керівниками комунальних підприємств, установ, організацій та орендарями щодо виконання вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна» в частині страхування орендованих об’єктів. На сьогоднішній день умови договору оренди щодо страхування майна дотримуються всі орендарі.
Криза не відбилася на орендних відносинах і на сьогоднішній день немає тенденції до несплати орендної плати.




Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1549
Спонсорська реклама
Розвиток виробництва - запорука процвітання промисловості Красилова КАЗ, АТОН, ФІЛЬТРОН, МашЗавод і т.д.

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: