Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 13 січня - Cтарий Новий рік



13 січня - Cтарий Новий рік

Що за день? 13 січня 2009
13 січня - Cтарий Новий рік Традиція відзначати Старий Новий рік іде від розбіжності юліанського календаря (або інакше календаря «старого стилю») і григорианского календаря - того, за яким зараз живе практично весь світ. Розбіжність календарів становить 13 днів.

Старий Новий рік - це рідкісний історичний феномен , додатковий свято, який вийшов в результаті зміни літочислення. Из-за даного розбіжності календарів ми відзначаємо два «Нових року» - за старим і новим стилем. Таким чином, в ніч з 13 на 14 січня кожен може дозволити собі «допраздновать» найулюбленіше свято. Адже для багатьох віруючих людей Старий Новий рік має особливе значення, оскільки від душі відсвяткувати його вони можуть лише після закінчення Різдвяного посту.

Цікаво, що різниця між юліанскім та грігоріанскім календарями збільшується кожне століття, коли число сотень у році від Різдва Христова не є кратним чотирьох, на один день. Тому з 1 березня 2100 року ця різниця складе 14 днів. А з 2101 року Різдво та Старий Новий рік будуть відзначатися на день пізніше.

Сьогодні з року в рік популярність Старого Нового року зростає. Все більше людей ставляться до нього, як до самостійного свята, який продовжує очарование Нового року або ж дозволяє відчути це чарівність вперше ... Адже це свято більш спокійний, йому невластива суєта, яка є неминучим супутником Нового року .



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 782
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: