Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 1 січня - Новий рік



1 січня - Новий рік

Що за день? 1 січня 2009
1 січня - Новий рік Цей яскравий і веселе свято відзначається в різних країнах по-різному, проте всюди він любимо і чекаємо.

Новий 2009 рік - згідно із східним календарем - Рік Жовтого Бика. У східному календарі Рік Бика - другий рік 12-и річного циклу. Згідно з легендою, бика обрали другим, за його чуйність, бесконечную доброту і працьовитість.

Бик - швидше за консервативний знак, він не терпить нововведень, які турбують його спокійний дух. Він молчалівий, стриманий і повільна, точний і методичний, під цими зовнішніми ознаками ховається оригінальний розум та інтелект.

Традиційно прийнято дарувати в Новий рік статуетку тварини, що символізує цей рік. У кожному домі в цьому році повинен бути символ Бика, адже це забезпечить преуспеваніе і добробут вашої сім'ї. Гарним подарунком у рік Бика будуть коробки цукерок і м'які іграшки.

Звичай святкувати Новий рік вперше з'явився в Месопотамії. На думку вчених, перший новий рік був відсвяткував у третьому тисячолітті до нашої ери. Традиція святкування Нового року була пов'язана з тим, що всі земледельческіе роботи починалися наприкінці березня, після того, як прибували вода в Тигре і Ефраті. Протягом 12 днів ходи, карнавали, маскарадамі і було ознаменовано цю подію. Під час свята заборонялося працювати і вершить суди.

Поступово звичай святкувати Новий рік набував все більший розмах - юдеї, що знаходилися в вавілонском полоні, запозичили цю традицію, від них вона перейшла до грекам, а вже від греків - до народів Західної Європи.

Коли Юлій Цезар ввів новий календар (зараз його називають юліанскім), першим днем Нового Року стали вважати перший день січня. Римляни в цей день приносили жертви двулікому богові Янусу і почали з нього великі заходи, вважаючи перший день року сприятливим днем.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 414
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: