Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 25 грудня - Православне Різдво за григоріанським календарем



25 грудня - Православне Різдво за григоріанським календарем

Що за день? 25 грудня 2008
25 грудня - Православне Різдво за григоріанським календарем День Народження Ісуса Христа є одним з головних християнських свят. У цей день - 25 грудня - Різдво святкують не тільки західні, але й цілий ряд православних церков світу, які взяли на початку 20-х років XX століття Грігоріанскій календар. Це свято відзначають мільйони християн у всьому світі, більшість православних церков - 11 церков з 15. Інші чотири православні церкви відзначають це свято на тринадцять днів пізніше - за юліанським календарем.

Слід зазначити, що різниця календарів не змінює суті Різдва . Адже ми навіть не знаємо точно, коли саме сталося це подія - древня Церква призначила дату святкування Різдва досить довільно. Сама ж традиція відзначати Різдво Христове 7 січня за юліанським календарем або 25 грудня за григоріанським пов'язана з язичницьким святом, відзначається 25 грудня у Римській імперії в честь язичницького бога Сатурна. Сатурналіі були якимось аналогом сучасних Різдва і Нового року, об'єднаних воєдино. Згодом язичество перестало бути актуальним, і приблизно в 10-му столітті церква вирішила замінити Сатурналіі днем народження Христа .

Сьогодні світле свято Різдва - один найкрасивіших християнських традицій. За довгі століття сформувалася безліч традицій його святкування - традиційні ялинки, вертепи, богослужіння та застілля. Але в тій або іншій країні до загальноприйнятих правил додаються і місцеві звичаї, що додають свою чарівність цього свята.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 355
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: