Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 24 грудня - Католицький святвечір



24 грудня - Католицький святвечір

Що за день? 24 грудня 2008
24 грудня - Католицький святвечір Святвечір - день напередодні свята Різдва Христового. Назва «святвечір» походить, як вважають, від слова «сочіво» - це особлива зернова каша, в основному з медом і фруктами.

Традиційно споживати «сочіво» покладено в переддень свята тільки після літургії, яка з'єднується з вечірньої. Традиція не споживати пиши до першої вечірньої зорі, пов'язана з спогадом про явлення зірки на Сході, що звістив про народження Христа , однак статутом ця традиція не призначено.

Весь ритуал трапези Сочельніка очолює батько сімейства. Перед самим початком застілля читають уривок Євангелія від Святого Луки про Різдво Христа і творять загальну сімейну молитву.

Під час вечері присутні обмінюються облаткамі. Облаткі - це платівки пресного хліба, з фігурним малюнком, вони символізують тіло Христа. Отломів шматочок облаткі, той, кому її дарують, вимовляє добре побажання. Це дуже зворушливе і важлива подія вечора.

Повсюдно поширений звичай і залишати за різдвяним столом незайняте місце. Якщо хто-небудь прийде в будинок в Різдво, то буде прийнятий, як брат. Цей звичай - знак пам'яті про близьких і дорогих людей, які не можуть у цей день зустріти свято разом з сім'єю.

За матеріалами calend.ru



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 361
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: