Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Анастасія стала Данилом, пройшовши всі операції зі зміни статі



Анастасія стала Данилом, пройшовши всі операції зі зміни статі


Невисокий кремезний хлопець простягає фотографій, з яких посміхається довговолоса дівчина з пишними формами і тонкою талією.
Данила самому не віриться, що на знімках він сам.
Всього три роки тому його звали Анастасією.
Голос у Данила досить високий, але манера говорити настільки чоловіче, що через хвилину це перестаєш помічати.

Анастасія стала Данилом, пройшовши всі операції зі зміни статі


«Дівчинкою я себе не відчував ніколи, - каже він. - Жив без підлоги. Років до семи це не мало значення, потім мама насторожилася: коли інші дівчата грали в ляльки, приміряли сукні і вже думали про хлопчиків, її дитина продовжував лазити але парканів і дуже пишався тим, що може попісяти на стінку (до цих пір не розумію, як мені це вдавалося).

Я майже ні з ким не спілкувався. Ровесники не поділяли моїх інтересів - я захоплювався науковою фантастикою, космосом, комп'ютерами. Мама почала тягати мене по психологам. Ті нічого не знайшли, хоча але зауважили, що аномалія є.

Мамі сказали: «Якщо дитина випереджає в розвинена і однолітків, це не означає, що він ненормальний». Вердикт був такий: переросте.

Але я не переріс. У міру того, як змінювалося моє тіло, я став відчувати себе все більш некомфортно. Адже що таке транссексуалізм? Це хвороба, вроджена патологія мозку. У чоловіків і жінок по-різному розподіляється навантаження по зонах мозку.

Інколи під час внутрішньоутробного розвитку відбувається збої, мозок розвивається по одному біологічному сценарієм, а тіло - за іншим. Народжується дитина з чужим тілом. Він довго не може зрозуміти, що з ним, смутно почуває, що щось не так, але що саме - до певного досвіду усвідомити дуже важко.

Для мене першим сигналом стала любов. В 14 я закохався у свою сусідку. Вона злякалася, почала мене уникати, але я болісно це переживав. Вирішив довести собі, що в мене може вийти бути дівчинкою.

Почав носити демонстративно довгі сукні, яскравий макіяж, намагався зав'язати стосунки з хлопчиками - невдало, звичайно. Коли вони починали говорити про свої почуття, мені було страшенно соромно. Ніби я їх обманюю.

Тоді я ще не розумів, що відбувається. Мені було простіше вважати себе лесбіянкою, це давало хоч якесь пояснення тому, що я відчуваю. Але до 17 зрозумів, що й так жити теж не виходить.


Анастасія до зміни статі

Я читав про метод захисту від допитів, коли людина всередині себе створює субособи і наділяє її якісь властивості. Так і в мене. Був я, існував в Інтернеті з близькими друзями, які все знали, і була Настя, яка ходила на роботу, спілкувалася з оточуючими і була від мене автономна. Я називав її про себе «вона». Але в якийсь момент зрозумів: з «ній» треба зав'язувати, інакше зійду з розуму.

Не жіноча це тіло

Підлітком бути не таким, як усі, приємно. Це якась обраність. З віком стало зрозуміло, що жити це не допомагає. У мене ніяк не вдавалося знайти покликання. Я хотів бути льотчиком, але дівчаток до льотного училища не брали.

У мене в голові міцно сидів стереотип про чоловічих і жіночих професії, і я не думав про технічну сферу. Я намагався вступити в Юракадемії, думав про журналістику, відучився рік на історичному, пробував бути менеджером, промоутером, займатися музикою ... Нічого не виходило, все було не моє. І тіло теж було не моє.

Врешті-решт я зрозумів, що більше не можу. Треба, щоб усі бачили мене таким, яким я сам себе сприймаю. Один знайомий сказав, що знає, де роблять операції зі зміни статі, і назвав суму в кілька тисяч доларів. У той момент мені було простіше відправитися до Місяця пішки. Але я вже твердо вирішив, що більше в ігри не граю.

Вона сказала: «Я відразу зрозуміла, що ти справжній, ти поводишся як чоловік»

Відправив сукні та косметику у сміття, коротко підстригся. На вулицях мене почали гукає «Гей, хлопець!». Але це траплялося рідко - груди третього розміру складно не помітити. Це потім вже я призвичаївся стягуючі її еластичними бинтами і ховати під вільними сорочками і жилетами.

У цей момент у мене почався роман з моєю майбутньою дружиною. Ми познайомилися на рольовій грі. Мені не довелося їй нічого про себе пояснювати, все було очевидно - я, звичайно, відігравав хлопчика. І з першого погляду їй дуже не сподобався. Це все і визначило. Я вирішив домогтися її розташування будь-що-будь. Через кілька місяців вона вже переїхала до мене з валізами.

Багато хто дивувалися - вона стовідсотково гетеросексуальні, до трансу завжди ставилася з нетерпимістю через те, що для більшості це просто гра на публіку. Але мені вона сказала: «Я відразу зрозуміла, що ти справжній, ти поводишся як чоловік».

Ми стали жити у моїх батьків. Не можна сказати, що їх це шокувало, адже я ще в 14 все розповів мамі. Вона зітхнула, але почала пояснювати мені, що так буває. У мене чудова мама, я зараз, знаючи історії інших транс, розумію, наскільки мені пощастило.

Через кілька років я випадково познайомився з людиною, який знаходився в процесі зміни статі. Ми називаємо цей стан «перехід», або транзішн від англ. transition.

Він теж був FtM (female to male, тобто міняв жіноча стать на чоловічий). Виявилось, потрібні не такі вже й страшні гроші. Він мені розповів, з чого почати, назвав кілька сайтів. І як тільки у мене з'явився чіткий алгоритм дії, я відразу прийняв рішення.

Дружина переживала більше, ніж я, відмовляла - боялася операції, наркозу, гормонів, ускладнення. Мама теж дуже боялася. Я давно говорив, що хочу змінити стать, але вона тільки тепер зрозуміла, що я не жартую. Це було нестерпно. Вона плакала і просила зупинитися. Краще б кричала і проклинала. Знаєте, любов'ю можна катувати ...

Важко розуміти, що ти робиш боляче любить тебе людині, що йому страшно, він не знає, як реагувати. Але ти не можеш повернути назад тільки заради нього. А тато поставився спокійно.

Мама обурено йому сказала: «Твоя дочка збирається змінювати стать!» А він відповів: «Ну, якщо їй так зручно ...» Батько спитав мене тільки, чи добре я подумав. «Ну тоді роби, що вважаєш за потрібне».

Перехідний вік

«Насамперед я змінив ім'я, спитавши у мами, як би вона назвала сина. Вона відповіла: «Данило». Неймовірно, але як тільки я вирішив розпочати перехід, моє життя відразу стала налагоджуватися. Відразу знайшлася робота.

Приятель моєї знайомої шукав електромонтажника. Втрачати мені не було чого, я пішов. І скоро виявив, що перший раз отримую задоволення від того, що роблю. Вже через рік я став інженером. Так в 25 я, нарешті, знайшов своє покликання.

Перехід досить довгий процес. Я почав з HRT - гормонозаместительной терапії. Робив ін'єкції раз на два тижні. Спочатку ніяких змін не було видно. Потім припинилися місячні, і це було щастя, ви мене зрозумієте.

Місяців через шість до мене майже перестали звертатися в жіночому роді. І це був лише початок

«Потім почав ламатися голос - я пускав півня, як справжній підліток. Стали рости м'язи. Змінилася фігура, риси обличчя, знайомі перестали впізнавати на вулиці. Дружина казала: «Яким ти стаєш красивим!»

Я стягуючі груди, що було болісно, жив на знеболюючому. Влітку в тугих бинтах жарко, взимку - душно. Почали рости волосся на тілі і щетина на обличчі. Чесно кажучи, не пам'ятаю, коли я вперше поголився. Моменти, які повинні були б бути знаковими, сприймалися як щось само собою зрозуміле. Місяців через шість до мене майже перестали звертатися в жіночому роді. І це був тільки початок.

Для зміни жіночої статі на чоловічий потрібно три операції: видалення молочних залоз, матки і яєчників і, нарешті, пришивання неофаллоса. Щоб зробити їх, потрібно отримати спеціальний дозвіл, а для цього рік спостерігатися у психотерапевта, пройти огляд у сексопатолога, ендокринолога і фахівців, якщо є проблеми зі здоров'ям. Потім все вирішують лікарі.

Комісія - це не іспит на мужність, не натовп злих недругів. Завдання фахівців - переконатися, що людина здорова психічно і фізично і розуміє, що робить.

На першому комісії мені відмовили. Я поїхав до Петербурга, спробував пройти комісію там і через рік одержав дозвіл. Через два дні був у лікарні. Сам не чекав, що все буде так швидко. Страшно не було, було цікаво. Я не хвилювався. Відразу заснув, а коли прокинувся, все було скінчено.


Данило у новому тілі

Я підійшов до дзеркала і вперше залишився задоволений відображенням. На мене дивився нормальний, атлетичної статури хлопець. І це був я! Шрами залишилися, але вони не викликають асоціацій, навіть у військкоматі не зрозуміли, в чому справа, поки я не показав довідку. Після зміни документів треба одержати військовий квиток, без нього не влаштуєшся па роботу. Мене, до речі, визнали обмежено придатним до військової служби.

Через півроку була друга операція. Вона складніше: все-таки порожнинне втручання, але робити це необхідно (з-за гормонів яєчники перестають функціонувати і можуть запалитися).

А щодо третього поки думаю. Технологія ще дуже недосконала. Є фаллопластіка, коли неофаллос формують з тканини пацієнта, взятої з стегон, спини, або передпліччя. Це калічить операція, від неї залишаються величезні шрами, а орган виконує чисто декоративні функції.

Інший спосіб - метоідіопластіка, коли тканини навколо клітора видаляються, щоб збільшити його в розмірі, відбуваються певні маніпуляції, в результаті яких виходить повноцінний член, але досить маленький. Обидві операції мають багато протипоказань.

Так що я краще почекаю ще кілька років. Тим більше, що причини поспішати не бачу. Під дією гормонів клітор і без операцій сильно збільшується. Лінійкою я, ясна річ, не міряв, але у збудженому стані довжиною на ширину долоні для щастя достатньо.

Поведінка демаскує набагато більше, ніж порожні плавки

На щастя, у чоловічих туалетах теж є закриті кабінки. Свій перший похід туди я запам'ятав. Попросив друга мене проводити, було страшно. Але ніхто не звернув на мене уваги, і я розслабився. У спортзалі у мене теж ніяких проблем - в душовій можна просто не знімати плавки. Навколишнім все одно.

Це жінки одна одну розглядають, а чоловіки митися приходять. Деякі транси кладуть у труси губку, наповнений ватою презерватив. Але у звичайному житті без цього можна обійтися.

Поведінка демаскує набагато більше, ніж порожні плавки. Мені довелося вчитися вести себе по-іншому. Все-таки мене багато років виховували дівчинкою. Все одно є хода від стегна, жіноча жестикуляція, інтонація - жінки підвищують голос до кінця фрази, чоловіки говорять більше рівно.

У них економніше жести, міміка біднішими, менше експресії у розмові. Інша манера сидіти, стояти, рухатися. Бачите, як ці двоє йдуть між столиками? Дівчина лише стегнами виляє, а її супутник повертається повністю. Таких дрібниць багато. Я дивився на чоловіків, намагався їх копіювати, питав друзів. До цих пір ще не від всього жіночого позбувся.

Хлопці не плачуть

Після операції я пішов міняти документи: паспорт, ІНН, пенсіонку, поліс - все, де є ім'я та прізвище. Це довгий і нудний процес. У багатьох проблеми, доводиться судитися. Загси часто відмовляють у зміні документів, адже нормативних актів, які б це регулювали, немає. Чиновники роблять усе на свій страх і ризик, не дивно, що вони не хочуть брати на себе відповідальність, тим більше, що був випадок, коли поміняла документи жінка народила дитину, будучи юридично чоловіком.

Не перестає дивувати ставлення оточуючих. Мої батьки дуже боялися, що суспільство мене відкине. Але я з цим не стикався. Хоча, здавалося б, працюю у «пролетарської» середовищі, спілкуюся з сантехніками, електриками.

Дізнавшись, у чому справа, ці суворі мужики знизували плечима: "Ну з ким не буває». Більшість ні про що не здогадується. Мою історію знав тільки безпосередній начальник (він поставився до цього з розумінням) і керівник відділу кадрів. Інші були впевнені, що я ховаюся від армії і працюю за паспортом сестри. Я швидко зрозумів, що кращий спосіб створити про себе легенду - нічого не говорити. Люди самі все придумають.

Я не хотів, як вони. Я хотів одружитися на коханій жінці

Єдина «неадекватна» реакція, яка у навколишніх виникає, це співчуття: мовляв, як тобі не пощастило. Я так не вважаю. Транзиту - корисний досвід. Він дозволяє переконатися, що нічого неможливого нема. Вчить приймати складні рішення, долати себе і обставини. І вже одне це підвищує самооцінку і дає впевненість. Ти знаєш, що раз вже ти з цим справився, решта - дурниці.

Як не смішно, негативне ставлення я зустрічав лише серед лесбіянок. Вони вважають це конформізмом - мовляв, прогнувся під брудний гомофобних світ, зламався, а ти спробуй, як ми.

Я не хотів, як вони. Я хотів одружитися на коханій жінці. Ми подали заяву відразу ж, як тільки я отримав новий паспорт. Але я свою майбутню дружину навіть відмовляв: «Подумай, з ким ти зв'язуватися, як будуть на тебе дивитися».

Вона відповідала, що їй все одно. Ми дуже хочемо обвінчатися, і мій духівник, який був у курсі всього, що з першого моменту, в принципі не заперечує, але каже, що церковна влада поки рекомендували почекати. До речі, багато моїх знайомих транси щасливо одружені на гетеросексуальних жінок, так що ми не виняток.

У нас звичайна родина. Лаємося, миримося, дуже хочемо дітей. Я ніколи не думав про те, щоб народжувати самому. Мене захоплює Томас Біті - американський транс, чия дружина виявилася безплідною, і він сам вирішив виносити їх дочку. Я навряд чи здатний на таку самопожертву. Я хочу дитину від улюбленої жінки.

Ми думаємо розпочати з донорською інсемінації, якщо не вийде, тоді ЕКЗ. Мене не лякає, що дитина не буде моїм генетично. Батько не той, хто зробив, а той, хто виховав.

Я хочу хлопчика, з ними простіше. Розповідати йому про себе не буду, навіщо? Дізнається сам - спокійно поясню, в чому справа. Я б хотів виховати його в атмосфері толерантності, і тоді для нього не стане шоком, що я транс.

У нас є перевага перед біологічними чоловіками. Ми краще знаємо, чого жінки чекають від чоловіків

Мене страшенно зачіпає, коли транссексуалів зараховують до меншин. Нічого спільного з гомосексуалізмом. Ми - чоловіки, які призвели зовнішність у відповідність з внутрішнім я. І я вважаю, що є чоловіки, а є членоносци. Якщо людина веде себе по-чоловічому, то він мужик, що б не було в нього між ніг. Чоловіка робить чоловіком не член, а почуття відповідальності та вміння відповідати за свої вчинки.

Але все ж таки у нас є перевага перед біологічними чоловіками. Ми краще знаємо, чого жінки чекають від чоловіків, хоча б тому, що цим з нами ділилися подружки. Нам постійно потрібно доводити своє право називатися чоловіками, тому наші вчинки і реакції ближче до того, що можна назвати ідеалом. І тому ми в чомусь навіть більше чоловіки, ніж ті, хто ними народився ».

Фото Сosmopolitan

/ / LIVEstory.com.ua



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 903
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: