Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 16 лютого - Лагодження



16 лютого - Лагодження

Що за день? 16 лютого 2009
16 лютого - Лагодження Слідуючи приказці «Готуй сани влітку, а віз взимку», господарі відразу після Стрітення с утра пораньше приймалися за ремонт сільськогосподарського інвентарю, називаючи цей лютневий день «лагодження».

Расчіная лагодження, селяни пам'ятали: чим раніше приймеш за господарство - тим більше весни угодишь. Зволікати з лагодження до справжніх теплих днів не личить справжньому хазяїну. Відкриваючи сарайкі, прикидали селяни: за яку роботу треба ще взятися?

Працювали дружно, всією родиною, знаходячи посильну справу і малим і старим: «У лагодження Дід встає трохи світло - лагодить збруї літню так соху сторічну». Відремонтовану упряж не без гордості вивішують на видному місці - ми, мовляв, до оранці і сівби готові. Та й господині в цей час без справи не сиділи: готували, стирали, перебирали речі в скрині.

Існує помилкова думка, причому згадуються саме в лагодження, що Домовик в ніч турбує коней і може загнати їх на смерть. Домовой гарному господареві помічник, а ніяк не ворог, а інакше для чого б будинків в новий будинок зі старого переносили в совочке з вугіллям від старої печі. Домовой - оберіг для дому і ніяк не нечиста сила!



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 575
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: