Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » ОБЕРЕЖНО - ГАЗ!



ОБЕРЕЖНО - ГАЗ!

Станом на кінець 2009 року при використанні газу в побуті в Україні сталося 92 нещасних випадки, 205 людей постраждало, з них 109 загинули. Лише в грудні 2009 року сталося 12 випадків,, в результаті постраждало 37 громадян, з яких 23 особи загинуло.

У Красилові по вул.Міцкевича 3 з 22 на 23 січня сталася пожежа в літній кухні, причиною якої став незадовільний стан димоходу.

Переважна кількість нещасних випадків сталася з причин несправності димових та вентиляційних каналів; самовільного втручання абонентів у конструкцію газових приладів; несанкціонованого монтажу і демонтажу газового обладнання; невжиття житлово-комунальними організаціями відповідних заходів щодо утримання у належному стані систем газопостачання, димовідведення та вентиляції житлових будинків.

Несприятливі погодні умови, посилення морозів призвели в грудні минулого року до різкого зростання кількості нещасних випадків. Зокрема, лише за добу з 21 на 22 грудня в Україні сталося 3 групові нещасні випадки, в результаті чого постраждало 9 людей, всі загинули.

З метою забезпечення безпеки життєдіяльності населення району і міста Красилівська філія ВАТ «Хмєльницькгаз» закликає житлові та комунальні господарства, ЖЕК вжити невідкладних дієвих заходів щодо попередження нещасних випадків при використанні газу.

Несприятливі погодні умови, посилення морозів призводить до збільшення витрат газу, підвищення його тиску в системах газопроводу і газового обладнання. Навантаження на газоопалювальні прилади збільшується, димові і вентиляційні канали працюють в посиленому режимі. Все це веде до підвищення небезпеки при користуванні газовим обладнанням, димовими і вентиляційними каналами.

При сильних морозах слід звернути особливу увагу на оголовки димових і вентиляційних каналів, можливе обмерзання і закупорка. Використання зонтів і насадок на димових і вентиляційних каналах категорично заборонено.

У зв'язку з підвищенням ймовірності надзвичайних ситуацій Красилівська філія ВАТ «Хмєльницькгаз» нагадує, про основні правила безпечного користування газом:
- користуватися газовими приладами можуть тільки особи, які пройшли спеціальний інструктаж у технічному кабінеті Красилівської філії і одержали посвідчення;
- категорично забороняється абонентам самостійно ремонтувати або гіереставля-ти газові прилади, газові балони та газопроводи, а також самовільно поновлювати газопостачання після повного або часткового відключення об'єкта від газопостачання в зв'язку з несвоєчасними розрахунками за спожитий газ або з технічних причин;
- не залишайте без догляду запалені газові прилади (крім тих, що працюють в автоматичному режимі);
- про всі несправності в газових приладах необхідно повідомляти в ремонтні газові служби за тел.: 104;
- не можна допускати до користування газовими приладами дітей віком до 13 років, а також осіб у нетверезому стані, недієздатних осіб;
- у приміщенні, де розташовані газові прилади, не можна спати, це може призвести до отруєння чадним газом;
- спочатку слід піднести вогонь до пальника, і тільки після цього відкривати крани на газовому приладі;
- обов'язково перевірте тягу перед включенням і періодично під час роботи газових приладів - котлів, колонок,. та опалювальних пічок а при недостатній або зворотній тязі необхідно негайно припинити користування цими приладами і зробити чистку димаря. Відсутність тяги призводить до важких отруєнь продуктами згоряння;
- перед включенням газових приладів треба провітрити приміщення і на весь час їх роботи залишати кватирку відчиненою;
- по закінченні користування приладами необхідно перекрити всі крани на газовій мережі і газовому приладі;
- відчувши запах газу негайно перекрийте всі газові крани на газопроводах і приладах та провітріть приміщення. Не запалюйте сірників, не вмикайте і не вимикайте електроприлади, викличте за телефоном 101 аварійну службу.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Найменші порушення правій безпеки користування газовими приладами можуть стати причиною отруєння, пожежі, вибуху!

Т.БЕВЗ. Начальник служби ВБГО Красилівської філй ВАТ «Хмєльницькгаз».

Джерело: Красилівський Вісник №9-10 (9009-9010)



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 935
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: