Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилів соціальний » Програма "Шкільний автобус"



Програма "Шкільний автобус"

Програма "Шкільний автобус"


Районна програма "Шкільний автобус" на 2004-2010 роки розроблена на виконання ст.14 Закону України "Про освіту", ст. 21 Закону України "Про загальну середню освіту", ст. 32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", постанови Кабінету Міністрів України від 16 січня 2003 року №31 "Про затвердження програми "Шкільний автобус", розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації від 10 квітня 2003 року №108/2003-р. "Про заходи щодо виконання в області державної програми "Шкільний автобус" та затверджена рішенням дев'ятої сесії Красилівської районної ради від 10 листопада 2003 року. Контроль за виконанням рішення сесії покладено на постійну комісію районної ради з питань освіти, охорони здоров'я, молодіжної політики та сім'ї, першого заступника голови РДА.

Законами України "Про освіту", "Про загальну середню освіту", "Про місцеве самоврядування в Україні", Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, затвердженими постановою головного державного санітарного лікаря України від 14 серпня 2001 р. №63 передбачено забезпечення в сільській місцевості регулярного безоплатного підвезення до місця навчання і додому дітей дошкільного віку, учнів та педагогічних працівників, які проживають на відстані більше 3 км від навчальних закладів.

В районі 90% загальноосвітніх шкіл та 88% дошкільних закладів розташовані в сільській місцевості. Із 6996 учнів потребують підвезення 873, що становить 12,6% та 76 дітей -8% вихованців дошкільних закладів.

Підвезення необхідно забезпечити від 54 сіл до 29 ( 50 % ) шкіл району. Потребують підвезення і 125 вчителів сільської місцевості.

Відділом освіти здійснено розрахунки щодо потреби у придбанні автобусів для підвезення дітей та вчителів до навчальних закладів. Всього для забезпечення підвезення дітей району до навчальних закладів потрібно 19 автобусів. Зокрема є потреба у 7 автобусах місткістю до 15 місць, 3 автобусах місткістю до 25 місць та 9 автобусах місткістю понад 25 посадочних місць. Відділом освіти придбано за кошти районного та обласного бюджетів 10 автобусів, з них 1 - місткістю на 30 посадочних місць, 6 автобусів місткістю до 25 посадочних місць, 3 - місткістю до 15 місць . Придбаними автобусами організований підвіз 410, або 47% від потреби дітей. Автобусами та обладнаним транспортом сільськогосподарських підприємств підвозиться 260, або 30 % учнів, 203 або 23%, дітей підвозяться громадським автотранспортом.

Реформування сільськогосподарського сектору, застарілість автотранспорту, невідповідність його технічним та експлуатаційним вимогам для підвезення дітей ставить проблему придбання сучасних шкільних автобусів для підвезення дітей як першочергову та найактуальнішу.

Питання забезпечення підвезення учнів шкільними автобусами стає особливо актуальним в умовах профілізації старшої школи, створення шкільних та освітніх округів.

В районі створенні Кошелівський шкільний та Антонінський освітний округи. Функціонування Кошелівського шкільного округу забезпечено двома автобусами : шкільного автобуса Великозозулинецької школи та автобуса ск « Промінь», що в даний час підвозить 188 дітей Кошелівської школи. Для потреб у підвезенні дітей Антонінського освітнього округу до якого входять 5 загальноосвітніх школи, Антонівський БТ та ДЮСШ, Антонінський дошкільний заклад, Антонінська музична школа та бібліотечні установи -виділено один мікроавтобус марки ГАЗель , який підвозить 48 дітей на навчальні заняття та більше сотні дітей на заняття у позашкільні заклади. Для подальшого функціонування Кошелівського шкільного та Антонінського освітнього округів планується придбання двох автобусів місткістю на 25 посадочних місць.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1519
Спонсорська реклама
Населення Красилова запорука щасливого життя соціуму Красилова - жителів та гостей міста Красилів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: