Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » У Хмельницькому воюють з собачниками - тварини запаскудили шкільну територію



У Хмельницькому воюють з собачниками - тварини запаскудили шкільну територію

Спеціальних територій для вигулу чотириногих вихованців у нашій країні, практично, немає. Тому власники собак ведуть своїх улюбленців, куди доведеться. Найчастіше, місцями для вигулу тварин стають місцеві сквери та шкільні ділянки, на яких і дерева є, і територія, щоб побігати. Але далеко не всі раді таким гостям - у Хмельницькому їм оголосили війну.



Хмельницька школа № 25 знаходиться в спальному районі обласного центру. На її території є декілька майданчиків і затишних сквериків. Крім дітей, цю місцевість відразу ж облюбували місцеві собачники. І тепер нормально пройти по території просто неможливо. Завуч школи вже втомилася повторювати власникам тварин, що це територія тільки для дітей, а не для собак.

- Ось така ситуація тут відбувається, щоранку десятками тут вигулюють - приходять по півтори, по два десятки собак. Територію, звичайно ж, загажівают, - говорить заступник директора школи Василь Мельник.

- Перш за все, турбують фекалії. Неможливо працювати з м'ячем. Тому що ніхто впав м'яч, зрозуміло, брати не буде, і ми не дозволимо це зробити, - говорить вчитель фізкультури Ігор Копилов.

Багато нарікають, що крім загажіванія, люди наводять на шкільну територію ще й небезпечні породи собак, які можуть покалічити дітей.

- Пітбуль зараз придбали досить серйозну моду серед молоді. Це бійцівський собака. На неї накладено заборону по всьому світу. На жаль, у нас цього немає, - каже Ігор Копилов.

- Ми ходили, гуляли біля школи, і дівчинку одну собака цапнув за руку. Вона дуже сильно плакала, - згадує школяр Ілля Давидов.
Тепер за школою постійно доглядають медики. Бояться, що діти можуть підчепити якусь хворобу.

- Найстрашніше - може бути легальний результат, людина помре. Навіть від інвазійних захворювань. А найстрашніше, це - ехінококоз. Це паразити, що паразитують в кишечник, печінка і легені, - каже завідувач діагностичним відділом Хмельницької міської державної лабораторії ветеринарної медицини Олександр Березюк.

Собаки вже витоптали в школі всі клумби, саджанці і поламали таблички. Керівництво закладу навіть просило міського голову, щоб він видав розпорядження, що забороняє водити сюди собак. Але чиновник порадив директору самому вирішити свої проблеми.

- Я звернувся до міського голови, але це все закінчилося тим, що міське управління освіти зробило приписку на моє ім'я. Що я повинен сам усунути всі недоліки. Заборонити вигул собак і встановити зовнішнє освітлення, - говорить директор школи Іван Душкевич.

Знімальна група пробула на території близько чотирьох годин. За цей час в туалет сюди прийшло понад тридцять собак. Господарі тварин не реагували на прохання, пожвавлення викликав тільки приїзд міліції.

- На даний момент матеріали зареєстровані. Якщо під час перевірки особи, які вигулювали собак, будуть виявлені, то їх притягнуть до адміністративної відповідальності, - говорить перший заступник начальника Зарічанського відділу міліції Сергій Прігузов.

Крім того, управління екології та контролем над благоустроєм міста пообіцяло, що буде штрафувати собачників - коли у них «дійдуть руки» до цих скарг. Якщо собачника зловлять, гроші доведеться заплатити чималі - від 340 до 1360 гривень.

Для вигулу собак у Хмельницькому передбачено тільки одне місце. Але і це не означає, що можна спокійно загажівать дитячі установи.

за матеріалами: kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 178
Спонсорська реклама
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: