Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Вулицями Хмельницького знову їздить “собачий чорний воронок”



Вулицями Хмельницького знову їздить “собачий чорний воронок”



Проти відстрілу собак протестували молоді волонтери, учасники акції із захисту тварин
“Посеред білого дня на очах у дітей працівниками “Спецкомунтрансу” здійснюється відстріл бездомних собак. Вони використовують сильну отруту, від дії якої пес задихається після півгодинних мук, – розповідає Олена Голубнича, активіст громадської організації із захисту тварин. – Але ж це заборонено! Система стерилізації – єдине розв’язання цієї проблеми”.
“Ми поки що працювали просто з власної ініціативи, роздавали цуценят. Але куди не звернулися б за допомогою, нас навіть не приймають, – скаржиться Оля Голова. – Тому сьогодні ми прийшли, щоб нас почули”.
“Відстріл собак справді заборонений! Ми не володіємо даними про проведення таких робіт”, – запевнив Іван Прокопець, заступник голови Хмельницької міської ради.
Свідки ж “негуманного поводження із безпритульними тваринами” доводили протилежне.
На запитання “Чому не проводиться стерилізація, як це заплановано офіційним документом тієї ж міської ради (за “Програмою етичного ставлення до безпритульних тварин та регулювання їх чисельності гуманним та цивілізованим шляхом на 2007-2011 роки в місті Хмельницькому)”, пан Прокопець зіслався на нестачу коштів. Хоча, як зазначають учасники акції, вищезгаданою “Програмою” на фінансування притулку, де і мають проводити стерилізацію, виділено гроші.
“Зараз міська влада нічим не допомагає, – каже Наталя Букатевич, представник притулку для собак “Добро”. – Та й лікаря-ветеринара так і немає. А в притулку зараз разом з цуценятами 105 собак. Всі вони непородисті, тому мало надії, що їх хтось забере”. Представник влади заперечив цю інформацію.
“Щодня проводиться стерилізація двох собак на приватні кошти підприємств. Тваринку ж треба підготувати, вилікувати, перш ніж робити операцію, – розповідає Іван Прокопець. – Я думаю, що у 2010 році буде заплановано у бюджеті на ці потреби 115 тисяч гривень”.



Юлія СТАХАЛЬСЬКА.
Теги хмельницький



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 560
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: