Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Господарів агресивних собак будуть саджати



Господарів агресивних собак будуть саджати



За новим законопроектом їм загрожує термін від трьох до восьми років.

11 червня в Раді зареєстрований законопроект, за яким власники собак будуть відповідати за поведінку своїх вихованців власною свободою .

Наприклад, за травми середньої тяжкості господаря собаки покарають штрафом 340-850 гривень або на строк до трьох років. Якщо укуси будуть тяжкими або призведуть до смерті - собачникові світить термін від трьох до восьми років. Якщо від зубів собаки загинуть декілька чоловік - власникові доведеться відсидіти 5-8 років. Для порівняння: зараз господаря собаки за серйозні укуси, завдані цією твариною, штрафують від 17 аж до 119 гривень!

- За статистикою МВС, покарання за смерть від зубів собаки як за вбивство з необережності (порівнянно з виною при ДТП - 3-5 років) на практиці не застосовується, - розповіла «Газеті ...» одна з авторів законопроекту Ольга Герасим'юк. - А кількість покусаних з року в рік зростає. Ми пропонуємо зробити покарання серйозним, тому що людина, яка володіє собакою, повинен відповідати за неї як за об'єкт підвищеної небезпеки.

На переконання Герасим'юк, власник зобов'язаний витрачатися на тренування собаки. Крім того, не виводити на прогулянку без повідка і намордника навіть такс.
- У мене був ротвейлер, він був настільки вишколений, що напевно вважав себе котом, - жартує Ольга. - Але якщо такий пес, який любить машини, заскочив до кого-то в салон, а людина від переляку помре, я як господиня пса повинна буду відповідати. Люди часто беруть в дім собак бійцівських порід, які потребують корекції характеру, випускають їх гуляти без нагляду - але ті по дорозі можуть когось з'їсти. Ми говоримо, що собаки - вбивці, а насправді винен чоловік. І агресивні собаки не винні в тому, що власники переносять на них свою ненависть.

Обізнана людина:
«Самосуд над бродячими собаками - часте явище»

Ірина Терещенко, президент молодіжної ліги захисту тварин:
- Ні агресивних або небезпечних порід - це придумано. Люди просто не займаються тваринами - покусати може навіть маленький тойтерьер. Є господарі, часто малолітки, які беруть собак бійцівських порід, щоб розвивати в них агресію. Вважаю, що кілька років в'язниці для господаря такого собаки - цілком адекватно. Крім того, його треба позбавити права мати тварин у майбутньому. Самосуд над бродячими собаками з-за того, що когось укусив домашній пес без нагляду, - явище постійне. Бродяжок вбивають, не розбираючись, агресивні люди просто зривають зло на беззахисних тварин ...


Автор: Ольга ДЕНИС
Джерело: domik.net

російськомовний варіант на kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 384
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: