Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Контакти «В Контакті» стають небезпечними

Контакти «В Контакті» стають небезпечними

Сотні підводних каменів, нерідко — небезпечних, приховують у собі безкраї простори сучасних соціальних Інтернет-мереж. Спілкуючись із друзями, ми, самі того не підозрюючи, наражаємо себе на небезпеку, адже у віртуальному просторі можна стати жертвою цілком реального злочину.

Контакти «В Контакті» стають небезпечними


На власному досвіді у цьому переконався один з мешканців міста Хмельницького, донька-студентка якого була доволі активною користувачкою Інтернету. Спілкуючись за допомогою мережі «В Контакті», юна студентка одного дня отримала дивне повідомлення від незнайомого їй користувача, «нік» якого складався з суцільного набору випадкових символів. У посланні йшлося про те, що батька студентки «замовили», оцінивши його життя у 30 000 американських доларів.

Можна було б подумати, що це був чийсь невдалий жарт, якби за кілька днів по тому не надійшло ще одне повідомлення. Незнайомець настирно просив доньку адресу електронної скриньки її батька, мотивуючи, що це питання життя і смерті. Цього разу 40-річний бізнесмен вирішив більше не випробувати долю, тому одразу звернувся до міліції із заявою про погрози. Усі наступні контакти з вимагачем уже відбувалися під пильним оком правоохоронців. У ході подальшої переписки «благодійник» повідомив, що він працює у організації, яка займається «ліквідацією неугодних людей», іншими словами, виконує вбивства на замовлення. Але оскільки він добре знайомий з донькою майбутньої жертви, то на власний страх і ризик, ну і звісно ж за невеличку винагороду, вирішив піти проти правил і допомогти.

Кілька тижнів тривала переписка та телефонні дзвінки, аж доки незнайомець не призначив першу зустріч. Перебуваючи віч-на-віч із «замовленим» бізнесменом, він повідомив, що той мусить якнайшвидше знайти 30 тисяч доларів та 20 тисяч гривень. Перша сума — це ті гроші, які необхідно внести на рахунок «фірми» у якості компенсації за невиконання вбивства, а друга — це його особиста винагорода за послуги. Гроші молодик погодився отримати частинами по 10 тисяч доларів упродовж двох тижнів. На тому і розійшлися.

За кілька днів по тому хлопець знову зателефонував і призначив чергову зустріч. Цього разу бізнесмен мав прийти уже з першим внеском. Зустріч відбулася ввечері у центрі міста. «Благодійник» підсів у машину до потерпілого і, не перераховуючи, одразу поклав до кишені переданий пакунок з грошима. Ледве він встиг вийти з автомобіля, як на його зап’ястках замкнулися наручники, адже весь процес відбувався під наглядом та контролем працівників УБОЗ УМВСУ в Хмельницькій області.

Вимагачем виявився 19-річний хмельничанин, який свого часу навчався у одній школі з донькою потерпілого. Ще тоді він звернув увагу на дівчину з заможної родини. Згадав про неї через кілька років, коли терміново знадобилися гроші. Ось тоді у голові шкільного медаліста, який закінчив навчальний заклад «на відмінно», і визрів геніальний план швидкого збагачення. Згодом затриманий пояснював правоохоронцям, що гроші йому були потрібні на складну операцію для батька-пенсіонера. До речі, самі батьки під час спілкування з працівниками міліції відзначили дивну поведінку сина останнім часом. За їх словами, він став виносити з дому і продавати особисті речі — мобільний телефон, перстень. А от куди витрачав гроші — не розповідав.

Наразі відносно юнака порушена кримінальна справа за ознаками ч. 3 статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання, яке завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах). Згідно санкції цієї статті йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років.




Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 111
Спонсорська реклама
загрузка...
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: