Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » День cвятой великомучениці Варвари



День cвятой великомучениці Варвари

Що за день? 17 грудня 2008
День cвятой великомучениці Варвари «Варвару святу пошта: вражія бо мережі сокруші, і яко птах позбувся від них, допомоги та зброєю Хреста, всечестная».

Православний світ 17 грудня відзначає день пам'яті св. великомучениці Варвари.

Святої Великомучениці Варвари постраждала в 306 році за Р. Х. за царювання нечестивого імператора Максіміана.

Святої Великомучениці Варвари народилася в місті Іліополе, в знатній язичницької родині. Вона була єдиною дочкою одного знатного і багатого людини - Діоскора. Він був завзятою язичніком і ретельно оберігала дочка від впливу християн. Але серце Варвари шукало єдиного невідомого Бога. Її світлий розум не міг визнати могутність язичницьких богів. Варвара не хотіла, і думати про заміжжя, хоча її батько сильно бажав видати свою дочку заміж. Думаючи, що причиною подібного відрази є її самотність, він дозволив їй виходити, куди вона забажає.

Так святая Варвара познайомилася з християнами, розкривши їй таємниці божественного вчення Ісуса Христа. Серце її, давно шукав істини, з радістю прийняв Добру звістку про спасіння роду людського, і незабаром стала християнки. Дізнавшись про це, Діоскор віддав дочку свою в руки мучітелей.

Мартіан, правитель тій області, тронутий чудной красою Варвари, намагався схилити її до зречення від Христа. Але святая оголосила, що з радістю прийме мучітельную смерть заради свого Бога і Спасителя. Після довгих мук її кинули до в'язниці, де вночі у видінні їй явився Сам Господь. Він тепер будь мужній і її вздоровлені рани. На інший день свята була схильна до новим катування, які перенесла з такою мужністю, що одна з свідетельніц її страждань, Юліанія, раптом виступила з народу й оголосила себе християнки. Її зараз схопили і, повісивши на дереві поряд зі св. Варварів, піддали страшним мукам, після чого обом святим отсеклі голови.

У той же день Діоскор і Мартіан були спалені блискавкою під час грози, так що від них не залишилося навіть кісток.

Мощі св. великомучениці Варвари в даний час покояться у Володимирському соборі міста Києва, куди були перенесені з м. Константинополя грецької царевной Варварой, дружиною великого князя Святополка, внука св. Володимира.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 482
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: