Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 30 березня - Ладодення



30 березня - Ладодення

Що за день? 30 березня 2009
30 березня - Ладодення У цей весняний день прийнято оспівувати матінку-природу, яка «прокидається» після довгої зими. Іншими словами - це свято весни і тепла, що наші предки відзначали в честь богині слов'янського пантеону Лади, покровительки любові і шлюбу.

Деякі дослідники вважають, що Лада є однією з двох богинь-породіль (аналогічні божества є в пантеоні майже всіх індоєвропейських народів). Між тим, Михайло Васильович Ломоносов порівнював Ладу з Венерою.

Свято весни і тепла в честь богині слов'янського пантеону Лади, покровительки любові і шлюбу


Свято Ладоденія традиційно супроводжується у слов'ян особливими обрядами. Всі оспівує пробуджується природу. Дівчатами та молодими людьми проводяться перші хороводи, присвячені Богиня Ладе, покровительки любові і шлюбу.

Жінки залазять на дахи будинків, на гірки, на високі стога сіна і, відплачу руки до неба, закликають весну. З тіста знову виготовляються журавлики. Зазвичай ці журавлики-обереги кладуть на високе місце - над дверима, щоб зберігати простір.

З Ладоденіем пов'язане повір'я, згідно з яким птахи повертаються з Ірія - слов'янського раю, і тому прийнято наслідувати танцях птахів - кобеніться (пригадайте вислів: Що ти викобеніваешься?). Ці стародавні обряди пов'язані з поверненням на землю сонячної сили Життя.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 719
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: