Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 28 лютого - День Кащеєв-Чернобога

28 лютого - День Кащеєв-Чернобога

Що за день? 28 лютого 2009
28 лютого - День Кащеєв-Чернобога У цей день вшановуються самое злое божество слов'янського пантеону - відомий нам ще з дитячих казок, Кащей або Чернобог (чорний Змій, Кощей) - Повелитель Наві, Темряви і пекельне царства. Бог холоду, знищення, смерті, зла, бо Бог безумства і втілення всього поганого і чорного. Слов'яни ділять весь світ на дві половини: добру і злу або дружню і ворожих людині. Кожну з них уособлює свій бог. Вороже уособлює Чернобог.

Кащей зображується у вигляді человекоподобного ідола, пофарбованого в чорний колір з посрібленого вусами. Йому приносять жертви перед початком найважливіших справ, наприклад, перед виступом у військовий похід. Жертви приносять часто криваві і людські, вбивають полонених, рабів і коней.

За старославянский звичаям, рівно опівночі з 28 лютого на 1 березня потрібно урочисто роздушити в руці сире куряче яйце - таким чином Кащею, смерть якого традиційно ховається в яйці, приходить кінець, а оскільки Кащей символізує собою зиму, то заодно закінчується і зима. Язичники стверджують, що якщо розчавити яйце, яке знесла курка на Різдво, то в березні морозів вже не буде.

«Нехай же кожен Славянин і в Життя пам'ятає про Смерті, і в Смерті бачить Життя. Бо Життя і Смерть - це форми існування, два полюси одного магніту, не існують окремо один від одного в природі »

«Кащей на що ні погляне - все в'яне».
«Кащей на худобу - худобу дохнет, Кащей на траву - трава сохне».



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 301
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: