Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 6 січня - Туріци



6 січня - Туріци

Що за день? 6 січня 2009
6 січня - Туріци Присвячені Туру - одному з найдавніших шанованих серед слов'ян тотемних тварин, в якому втілюється союз Велеса і Перуна, на славу і процвітання Роду слов `янського.

Син Велеса і Макоші, Тур, як і грецький Пан, покровітельствует пастухів, гуслярам і Скоморохи, молодецкой віддали, ігор, плясам і веселощам, а також рощам та звірів лісовому. На Півночі Тур постає гордим оленем, а в тижнях лісах сохатим. У цей день гадают на весь майбутній рік, так як свято закриває зимові святкі. 12-ий день святок відповідає 12 месяцу року. Гадання відбуваються під вечір, з настанням темряви. Збирають сніг для відбілювання холстіни. Сніг, зібраний в цей вечір, кинутий в колодязь, може зберегти воду на весь рік.

Слов'яни бачили у святі Тура найдавніший юнацьких обряд посвячення в чоловіки, коли, втілюючи вовком, юнак повинен був проявити мисливські здібності і військову відвагу і завалити свого першого туру. Древні слов'яни брали приклад з цих грізних тварин, які не дбали про себе, щоб захистити стадо. Вони намагалися навчити юне покоління нападати і до опору, проявляти винахідливість і стійкість, витривалість, хоробрість, вміння об'єднуватися для відсіч ворогам, захищати слабких і знаходити слабке місце у супротивника.

Багато років тури, дикі бики, служили людям як символ честі й хоробрості. З турьіх рогів робили кубки та ріжки, які прізивно сурмили у військових походах, а з особливо великих рогів робили навіть луки. Але Туріци ще й пастушій свято, в цей час запрошує громада собі пастуха на черговий сезон, домовляється з ним про роботу, довіряючи йому дорогоцінний стадо на тривалий час. Пастух, слуга Велесів, ставить на загальний стіл хмільного напою, а громада - страви, і святом відзначають своє змову.

З цього моменту він приймає турботу про стаді і здоров `я його, а Тур допомагає йому в цій справі, захищаючи молодих телков і які готуються в лютому до готелю корів від всіляких напастей і хвороб.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 546
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: