Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 25 квітня - День євангеліста Марка



25 квітня - День євангеліста Марка

Що за день? 25 квітня 2009
25 квітня - День євангеліста Марка Святий євангеліст Марк, нині прославляємо, один з 70 апостолів, був родом іудей.

Святий апостол Петро в одному зі своїх послань (1 Пет. 5, 3) називає Марка своїм сином, з чого можна зробити висновок, що Марк був учнем Петра. Він посилав Марка проповідувати Євангеліє в різних містах і країнах.

Останні апостольські подвиги Марка належали Олександрії, де і прийняв він мученицьку смерть.

Недалеко від морського берега збудував він першу християнську церкву. Єгиптяни, побоюючись множення християн, зважилися убити євангеліста. Вони обрали для цього злодійства свято язичницького бога Серапіса, в цей самий день, 24 квітня, доводилося Воскресіння Христове, і напередодні ще святий Марк вмовляй народ не брати участь в грішнім, язичницькі торжестві.

Язичники вторглися до церкви під час богослужіння, вивели звідти святого і, обвязав шию шнуром, з криками і ударами потягнули міськими вулицями.

Кров святого обагряла гострі камені мостовий, але він не переставав молитися і повторювати: «Дякую Тобі, Спаситель мій, що Ти сподобив мене терпіти страждання Тебе ради».

До вечора святого апостола посадили до в'язниці. Вночі явився йому ангел і сказав, що ім'я його буде вписано в книгу життя з іменами інших апостолів, і пам'ять його збережеться на землі. Сам Спаситель з'явився потім святому Марку і сказав йому: «Мир тобі, євангеліст Мій»

На другий день мука відновився. Святий Марк не переставав молитися, і, нарешті, промовляючи слова: «У руце Твої дав дух мій», - відійшов до Господа.

Апостол Марк традиційно зображується з левом, тому що своє Євангеліє починає з проповіді св. Івана Хрестителя, подібної до голосу лева в пустелі.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 748
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: