Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 27 грудня - День апостола і євангеліста Іоанна



27 грудня - День апостола і євангеліста Іоанна

Що за день? 27 грудня 2008
27 грудня - День апостола і євангеліста Іоанна Апостол Іоанн - автор одного з Євангелій Ісуса Христа та Одкровення. Він був сином Зеведеєві і Соломії - дочки святого Йосифа Обручника.

Він був покликаний Ісусом Христом в число Своїх учнів на Генісаретском озері: залишивши свого батька Зеведеєві в човні, він, разом зі своїм братом Яковом, пішов за Христом. Апостол Іоанн був особливо любимо Господом за скоєний незлобіе і девственную чистоту.

Апостол і євангеліст Іоанн Богослов


Після свого покликання святий Іван не розлучався зі Спасителем і був одним з трьох учнів, яких Господь особливо наблизив до Себе. На Хресті Ісус доручив Іванові дбати про діви Марії.

У Одкровенні Іоанна Богослова (Откр. 4:6-8) написано про чотирьох тих тварин, які перебувають у трону Бога на небесах, і беспрестанно восхваляют Господа. Ці тварини схожі на лева, бика, орла, а у четвертого особа як у людини. У відповідності з цим кожен з чотирьох Евангелістов отримав в християнській традиції свій символ, який часто зображують на картинах. Символом євангеліста Іоанна є орел.

День цього Евангеліста, також як і трьох інших авторів Євангелій, відзначається в Православних і Римо-Католицьких, а також у деяких протестантських Церквах.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 410
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: