Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 20 січня - Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна



20 січня - Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна

Що за день? 20 січня 2009
20 січня - Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна У Православної Церкви встановлений звичай на наступний день великих Господскіх і Богородічних свят згадувати тих святих, які найближчим чином послужили даному святині події в історії. На наступний день Богоявлення Церква соборно шанує того, хто послужив справі хрещення Христового, поклавши свою руку на голову Спасителя. Святий Предтеча і Хреститель Господній Іоанн, найбільший з пророків, завершує історію Церкви Ветхозаветной і відкриває епоху Нового Заповіту.

Святий пророк Іван засвідчив про пришестя на землю Єдинородного Сина Божого, що сприйняла людське тіло. Іван Предтеча сподобілся христити Його у водах Йордану і свідчив таємниче Явище Пресвятої Трійці в день Хрещення Спасителя.

Сроднік Господній по матері, син священика Захарії і праведної Єлисавети, Предтеча Господній народився шістьма місяцями раніше Ісуса Христа. Архангел Гавриїл предвозвестіл про його народження в храмі священика Захарії. Іспрошенний молитвами благочестивій подружжя, до похилого віку позбавленої дітей, немовля Іван був сповнений благодаті Святого Духа. Врятований, по милості Божої, від смерті, що прийшло на немовлят у Віфлеємі, він зріс в дикій і бесплотной пустелі, приготовлили себе до пророчий служінню суворим постом, богомисліем і молитвою. У віці близько 30 років святий Іван вийшов на проповідь покаяння на берег Йордану, щоб своєю проповіддю приготувати народ до прийняття Спасителя світу.

Своє життя святий Іван Предтеча завершив мученіческі. Він облічіл царя Ірода в беззаконні співжиття з Іродіяду, за що був укладений у в'язницю, і обезголовлений (Мф. 14, 1-10). Святе тіло Іоанна Предтечі було похований його учнями в самарійском місті Севасто, де довершилось злочин.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 494
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: