Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 26 грудня - День Кікської ікони Божої Матері



26 грудня - День Кікської ікони Божої Матері

Що за день? 26 грудня 2008
26 грудня - День Кікської ікони Божої Матері Ікона Божої Матері "Мілостівая-Кікская" була написана за переказами святим апостолом Лукою. Разом з двома іншими написаними їм образами він відіслав її до Єгипту. Звідти образ був переправлені в Царьград (Константинополь), щоб зберегти святиню від гонітелей християнської віри.

Незважаючи на численні напади на корабель, образ досяг берегів Константинополя і зберігався там в царських палатах аж до XII століття, після чого був урочисто перевезений на острів.

Події, які передували цьому, були воістину унікальні. Одного разу правитель острова Мануїла Вутомітіс полював у горах і збився зі шляху. Він зустрів старця Ісаю, який, не бажаючи бути дізнаємося, постарався піти. Мануїла розпінився Ісаю і жорстоко побив його, після чого був покараний понад параліч. Він щиро розкаявся і попросив старця молитися Богові за його прощення.

В одному з видінь старца було сказано, що врятувати правителя можуть праці з перенесення образу Богоматері на Кіпр, що він і поспішив зробити. Мануїла залишив старца гроші, щоб він збудував храм в ім'я Пресвятої Трійці, і вирушив у дорогу.

В Константинополі Мануїла довго не наважувався сказати імператорові про бачення старці й вагався. Побачивши одного разу імператора Олексія Комніна в безутешной горі, він вважав за потрібне саме в цей момент сповістити про іконі.

Хвороба дочки імператора точь-в-точь нагадувала хвороба Мануїла. Він розповів про те, що з ним приключилась на острові, про страшну хворих, якою він страждав після свого гріха, і про спасіння, яке може бути дано його дочки після того, як імператор передасть зберігатися у нього образ Богоматері.

Олексій Комнін не хотів розлучатися з образом. Він зробив список з ікони і запропонував Мануілу вибрати один образ з двох. Дочка імператора знову захворіла, Олексій Комнін більше не став хитрувати. За переказом, що зберігається в монастирі Кіккос, Ісая сам приплив до Константинополя. Напередодні у сні йому явилася Божа Матір і сказала: "Та ікона, на яку сяде бджола - і є оригінал". З тих пір бджола прикрашає герб кіпрською обителі.

Як тільки корабель з чудотворним образом пристав до берегів Кіпру, не тільки віруючі люди, але й дерева, квіти пріклонялі свої "голови" перед Владичіцей. Для неї був споруджений храм, що й поклало початок життя чоловічого Кіккского монастиря.

До сих пір до допомогою цієї ікони вдаються люди, зцілює від безпліддя, жіночих хвороб, за молитвами до Кіккскому образу на землю сходить дощ в посушливу погоду.

Лики Богоматері і Богомладенца на іконі "Мілостівая-Кікская" за встановленим в давнину звичаєм закриті від взора людей щільним покривом, який ніколи не знімається. Навіть коли ченці змінюють покрив по ветхість, вони виносять образ із храму, піднімаючи та звертаючи його до неба. Той, хто наважиться підняти завісу - може ослепнуть, по зберігся на о. Кіпр переказами.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1152
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: