Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 18 січня - Інтра

18 січня - Інтра

Що за день? 18 січня 2009
18 січня - Інтра Інтра (Зміулан, Індрік-звір, Виндрік) - син Земун від Дия (Нічне Небо), брат «ящера», і його противник. Інтра є богом джерел, колодязів, змій і хмар. Зв'язок з водними стихіями вказує на його Навью природу. У ніч ведуни заговарівалі труби будинків, через які він проникав в дома. Інтра - мешканець підземелля, і в преданиях слов'ян сказано так: «Як Сонце на небі, так і Индра - у Наві»

В індійських ведах Інтра - це демон, і цар-змій. На останнє вказує те, що Індерію населяють змії, а сам Індра - чоловік Змії Параскеви. За нашими ведам, Зміулан - переможець козла-Пана (сина Вия), по суті - свого двоюрідного брата (тому що кожен і Вій - брати).

У діяннях Інтра є і доблесть, і нізость, і чесні перемоги, і жорстокість. Незважаючи на те, що він муж демона-змії, він б'ється на одній стороні з Перуна. Більше за всіх він близький людям з «військового Тріглава» (Перун-Інтра-Волх). Якщо Перун - це чиста «воинская правда», Волх - чародейство, жорстокість і темний гнів, то Інтра - це Світло і Тьма, боротьба протівоположенностей. Інтра, що танцював верхи на едінороге - покровитель воїнів, символ, що втілює ратну доблесть і відвагу.

Чуткий Інтра, почуй наш заклик!
Відтвор наші ти оспівування!
О, ми знаємо тебе, затятий бик!
Победи ворога, потужний Інтра!
Зламай міць Віева племені!



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 347
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: