Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » 27 січня 1880 року — Томас Едісон запатентував електричну лампу розжарювання



27 січня 1880 року — Томас Едісон запатентував електричну лампу розжарювання

27 січня 1880 року — Томас Едісон запатентував електричну лампу розжарювання

Томас Алва Едісон (англ. Thomas Alva Edison; 11 лютого 1847, Мілан, штат Огайо - 18 жовтня 1931, Вест Оранж, штат Нью-Джерсі) - всесвітньо відомий американський винахідник і підприємець. Едісон отримав у США 1908 патентів і близько 3 тисяч в інших країнах світу.Він удосконалив телеграф, телефон, кіноапаратура, розробив один з першим комерційно успішних варіантів електричної лампи розжарювання, побудував першу електровози, поклав початок електроніці,винайшов фонограф. Саме він запропонував використовувати на початку телефонної розмови слово «алло». У 1928 році нагороджений вищою нагородою США Золотою медаллю Конгресу. Коротка біографія Маленький Аль, як називали Томаса в родині, був рухомим, але дуже хворобливою дитиною. З раннього дитинства він страждав від прогресуючої глухоти. У навчанні не показував особливих обдарувань.Після того, як учитель обізвав його «безмозгою тупицею», мати взагалі забрала юного Едісона зі школи. Пізніше Едісон говорив, що саме заняття під керівництвом матері пробудили в ньому пристрасть до винахідництва В молоді роки З 12 років він почав працювати - спершу рознощиком в поїздах, потім станційним телеграфістом, де застосував свій перший винахід - телеграфний автовідповідач, що дозволяє юному Томасу спати по ночах; в 22 роки заснував власну фірму з продажу побутової електротехніки.У роботі користувався девізом: «Ніколи не винаходь те , на що немає попиту».У 1877-1878 роках Едісон запропонував використовувати у вугільних мікрофонах замість вугільного стрижня вугільний порошок, це було великим удосконаленням вугільного мікрофона, вугільні мікрофони з вугільним порошком застосовуються в телефонах до цих пір. У грудні 1879 Вільям Хаммер, почав працювати в лабораторії Едісона, і брав участь в експериментах щодо створення електровоза. У 1880 році Едісон почав випуск безпечних лампочок, продаючи їх за 2,5 долара.Згодом Едісон і англійський учений Джозеф Сван (1828-1914) створили спільну компанію «Едісон енд Сван юнайтед електрик лайт компані».

На 85 році життя, вмираючи, Едісон сказав своїй дружині: «Якщо є що-небудь після смерті, це добре. Якщо ні, теж добре.Я прожив життя і зробив найкраще, що міг ... ».
Відомі винаходи Генрі Форд, Томас Едісон, Семюель Харвей Винахідник Томас Едісон, відображений разом з ранньою версією фонографа. Едісон є автором численних найважливіших винаходів: протягом життя Едісона Бюро патентів у США видало йому 1093 патенту - такої кількості ніколи не отримував ні одна людина.

Серед них:
* Електричний стілець
* Електричний лічильник голосів на виборах - перша його запатентований винахід
* Використання обвуглене бамбука для нитки в лампі розжарювання
* Фонограф
* Кінетограф
* Трафаретний друк
* Акумулятор
* «Алло»

Характеристика Едісон відрізнявся дивовижною цілеспрямованістю і працездатністю. Коли він вів пошуки відповідного матеріалу для нитки розжарювання електричної лампи він перебрав близько 6 тисяч зразків матеріалів, поки не зупинився на бамбуку.Перевіряючи характеристики вугільної ланцюга лампи він провів в лабораторії близько 45 годин без відпочинку. Аж до самого похилого віку він працював по 16-19 годин на добу.



Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 0 Переглядів 1426
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: