Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Галстук (краватка): який він має бути і як його зав'язати



Галстук (краватка): який він має бути і як його зав'язати

Галстук (краватка): який він має бути і як його зав'язати


Першу згадку про краватки можна знайти в історії Давнього Єгипту, де шматок правильної геометричної форми, накинутий на плечі, служив своєрідним символом соціального статусу його власника. Також, одними з перших краватки носили стародавні китайці. Про це свідчать кам'яні статуї біля усипальниці імператора Шихуань Ді — на шиях вельмож і воїнів пов'язані пов'язки, сучасні краватки, що нагадують формою. Проте, дані пов'язки були дуже далекі від сучасних краваток, як за способом носіння, так і формою і були позбавлені головного атрибуту сучасної краватки — вузла.

Поява в Стародавньому Римі шийних хусток, ознаменувало початок епохи краваток в сучасному розумінні цього слова. Проте справжньою перемогою цього символу чоловічого гардероба прийнято вважати 1635 рік. Після перемоги над яничарами турецького султана хорватські воїни були запрошені до двору французького короля Людовика Тринадцятого в нагороду за свою мужність і проявлену на полі бою доблесть. Офіцери хорватської армії носили тоді строкаті шовкові шийні хустки. Новий предмет гардероба настільки сподобався французькому королеві, що він не утримався і теж пов'язав на себе щось подібне, ставши першим законодавцем моди краватки Франції, а отже — всієї Європи. Звідси і одна з версій походження французького слова cravatte (фр. — краватка), як похідної від самоназви хорватів.


Яким має бути галстук (краватка)?
По-перше, однотонний, того кольору, який найбільше підходить до всіх ваших костюмів. Врахуйте, що краватка червоного кольору не тільки прекрасного освіжає, але і вважається ознакою успіху і влади. Однотонна краватка може підкреслити вдале відповідність кольорів костюма і сорочки. Єдина небезпека однотонної краватки - нудьга. Так що не захоплюйтеся ім.

По-друге, не обійтися також і без краватки з повторюваним візерунком. Їй можна віддати перевагу, навіть вирушаючи на відповідальні переговори. Звичайно, у тому випадку, якщо в якості основного компонента візерунка не виступає плюшевий ведмедик або гола красуня.

Смугаста краватка говорить про серйозні наміри. Краватка з діагональної смужкою, витриманих в традиційних кольорових поєднаннях, підійде вам лише в тому випадку, якщо ви наділи її під однотонний костюм і сорочку без малюнка.

Краватка в горошок тим більш універсальна, чим менше діаметр горошин, що її прикрашають. Горошок, більше нагадує крапку, цілком згодиться для офіційних заходів. Зрозуміло, чим більші за горох, тим виразніше краватка, але тим більше і небезпека виглядати дещо по-клоунському.

Клубна краватку розповість усьому світу про ваші уподобання, простіше кажучи - про хобі. Крихітні дядечки, які розмахують ключками для гри в гольф або тенісними ракетками, маленькі яхточкі, що мчать по хвилях, або літачки, розсікаючі хмари, напевно зможуть розташувати до вас людей з настільки ж гідними захопленнями.

Не забувайте також і про те, що яскравий галстук - це перевага молодості. Літній чоловік може дозволити собі подібну прикраса влітку зі світлим костюмом де-небудь на фешенебельному курорті.

Краватка-метелик необхідний вам в тому випадку, якщо у вашому гардеробі є смокінг. У класичному варіанті метелик витримується в чорному кольорі, але якщо ви впевнені в собі, не межі різноманіттю кольорів і візерунків на ній.

І, нарешті, найважливіше. У гардеробі кожного чоловіка повинен неодмінно матися краватка, яка найбільш яскраво відображає індивідуальність його власника. Цей шматок тканини на шиї буде правдиво повідомляти всім оточуючим: "А ось він, який я на самому ділі".


Як за нею (краваткою) доглядати?

Для того щоб ваша краватка служила вам вірою і правдою, вам слід дотримуватися простих правил :
Кожен раз, після того, як ви знімаєте краватку, акуратно розв'язуйте вузол. В іншому разі не дивуйтеся, чому на ній так швидко утворюються зморшки.
Зберігайте краватки в підвішеному стані. Якщо у вас у шафі немає спеціальної рейки для цієї мети, заведіть для краваток спеціальну дерев'яну гладко відполіровану вішалку.
Якщо ви сідайте за кермо, намагайтеся не допускати зіткнення краватки з ременем безпеки - тертя не надає краватці привабливості.
Якщо у вас є краватка з натурального шовку, її необов'язково носити щодня. Дорогими краваток потрібен відпочинок.
Не економте і не періть краватку самостійно. Краще розоритеся на спеціальну хімчистку або на нову краватку.
Якщо ви купуєте дорогу шовкову краватку за кордоном, просіть заодно і засоби догляду за ним.
Якщо в магазині вам попадеться спеціальний мішок для зберігання краватки у валізі, не пошкодуйте грошей. Це дійсно потрібна річ.

Як її чисти?

Якщо ви ненароком посадили пляму на краватку - не поспішайте його викидати. У випадку, якщо нещастя трапилося з дорогим шовковою краваткою, віднесіть її в хімчистку. Якщо ж краватка коштує приблизно стільки ж, скільки його чистка, спробуйте використовувати такі поради.

Плями від алкогольних напоїв на краватці повинні бути негайно присипані сіллю, після чого замита водою. Цікаво, що знавці рекомендують нейтралізувати червоне вино білим.

Безалкогольні газовані напої досить легко видаляються з краваток за допомогою звичайної холодної води.

Якщо вашу краватку окроплено кров'ю з порізаного пальця (чи чийогось носа), не подумайте відпирати її гарячою водою - вона лише закріплює плями крові на тканині. Для виведення цього виду плям рекомендується струмінь холодної води, а якщо це не допомагає, то накапати на пляму декілька крапель нашатирю.

Сліди шоколаду, а також чаю та кави без молока викорінюються за допомогою води і мила.

Найкращі огидні плями на краватки ставлять не до місця минулі у внутрішній кишені піджака авторучки. У різних ручках абсолютно різні за складом чорнила, які і чистять по-різному. Однак спробуйте пом'якшити пляма холодною водою, універсальним плямовивідник або лимонним соком.

Найчастіше плями на краватках залишає, поза сумнівами, губна помада. Боріться з нею за допомогою засобу для виведення плям, далі за допомогою води і мила. Перевагою цих плями лише тим, що винуватиця їх появи на вашій краватці не може не спокутувати свою провину.

Не забудьте про те, що краватка - дрібниця ніжна, а значить, загальна прання з подальшим вижимання не для неї. Всі вищенаведені методи боротьби з плямами на краватці виробляються за допомогою двох постійно оновлюються шматочків вати - суха вата підкладається під пляму, а ваткою, змоченою очищуючим розчином, ви акуратно натискаєте на пляму зверху.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 1 Переглядів 1980
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу
#1 написав: AkYLA (10 грудня 2009 22:45)
Фото

Журналісти
Коментарів: 1135
Публікацій: 228
  smile оо класно давно хотіла навчитись 


--------------------------

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: