Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » «Він світ бачив своїми очима, тому що надто правдиво і реалістично бачив наше життя…»



«Він світ бачив своїми очима, тому що надто правдиво і реалістично бачив наше життя…»

Хмельницька обласна бібліотека імені Миколи Островського отримала у подарунок 5 екземплярів книги Віктора Гонти «Іван Гонта».

Український письменник Віктор Гонта – наш земляк. Він народився у селі Солобківці Ярмолинецького району. І хоч жив і працював у Києві, з батьківщиною ніколи зв’язків не поривав.

Рік тому Віктор Гонта відійшов у вічність, залишивши по собі заповіт – щоб головну книгу його творчості - роман «Іван Гонта» - читали школярі рідних Солобковець, і всієї України. Певною мірою останню волю письменника виконати вдалося. На кошти сім’ї і друзів книгу перевидали (вперше вона побачила світ 2003 року). Але жоден екземпляр накладу не потрапить у продаж. Весь тираж роздають у школи і бібліотеки.

«Його мрією було написати книжку, як в української нації формувалася тяга до незалежності»,- згадує близький друг Віктора Гонти – Світлана Дереш.

«Бийте в минулому нинішнє і удар вам буде утричі», - слова Миколи Гоголя могли б бути епіграфом до цього роману.

Тому і хотів Віктор Гонта, аби молодь читала його творіння, бо розумів, що своїм письмом перекидає містки моралі з минулого до сучасності. Світлана Дереш сказала: «В нього дуже чудова мова… він світ бачив своїми очима, тому що він надто правдиво і реалістично бачив наше життя.»


Інформаційно-аналітична програма
«Від Дністра до Горині»
www.odtrk.km.ua



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 196
Спонсорська реклама
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: