Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті



Тварини-альбіноси

Незвичайна зовнішність тварин-альбіносів і ореол таємниці, який приховує їх походження, породили у різних народів немало міфів і легенд. Пригадати хоч би могутнього білого бика, в образ якого згідно старогрецьким міфам перевтілювався сам зевс, або білих слонів Таїланду, володіти якими дозволялося лише персонам королівської крові, або білу верблюдицю-мехарі, яка забрала від ворогів пророка Магомета, або Білого Коня прерій, який повелівав, по віруваннях західноамериканських індійців, незчисленними табунами мустангів... Як правило, герої всіх цих легенд крім передбачених жанром надприродних здібностей наділені небаченими силою і витривалістю. Проте якщо ці легенди і мають під собою реальну підставу, то, швидше за все, мова в них йде про тваринах білого забарвлення або часткових альбіносів. Повні ж альбіноси в більшості своїй якраз відрізняються зниженою життєздатністю і в природі безжально вибраковуються природним відбором, тому далеко не всім вдається вижити і дати потомство.

Позбавлені маскуючого забарвлення тварини-альбіноси різко виділяються серед своїх родичів і привертають підвищену увагу хижаків, стаючи їх жертвами в першу чергу, а ось хижаки-альбіноси не можуть непомітно підкрадатися до жертв і здобувати собі харчі.

Не варто забувати і про те, що «імпозантний» зовнішній вигляд грає важливу роль в шлюбних відносинах не тільки людей, але і тварин, так що бляклі самці-альбіноси навряд чи можуть завоювати прихильність самок свого виду, які віддають перевагу інтенсивно забарвленим самцям.




























































Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 2 Переглядів 705
Спонсорська реклама
Самі надзвичайні куточки природи та природні явища зафіксовані на фотоплівці в різні часи та різних місцях
#1 написав: Maksimum (26 грудня 2009 22:05)
Фото

Журналісти
Коментарів: 117
Публікацій: 130
незвичайні тварини
#2 написав: AkYLA (27 грудня 2009 15:09)
Фото

Журналісти
Коментарів: 1135
Публікацій: 228
мда уж біла черепаха чи кенгуру це канеш прикол )


--------------------------

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: