Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилів соціальний » Програма будівництва (придбання) доступного житла



Програма будівництва (придбання) доступного житла

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.11.2009 року №1249 затверджено Державну цільову соціально-економічну програму будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки.
Програма будівництва (придбання) доступного житла у Хмельницькій області на 2010-2017 роки затверджена рішенням 31-ої сесії Хмельницької обласної ради від 29 вересня 2010 року №11-31/2010.
Наказом Мінрегіонбуду від 03.06.2010 № 200 утворено Міжвідомчу комісію по відбору об’єктів незавершеного житлового будівництва з високим ступенем будівельної готовності, на засіданнях якої розглядаються заявки, подані забудовниками об’єктів для участі в програмі будівництва (придбання) доступного житла.
Об’єкти перевіряються на предмет високого ступеня готовності, наявності ліцензії та дозволу на будівництво, відповідної кваліфікації кадрів у цих будівельних організаціях, відповідності будинку нормативам. Кошти, які виділяються бюджетом на кредити і субсидії 2010 р. спрямовуються насамперед на об’єкти з високим ступенем готовності, аби швидше ввести їх в експлуатацію, оскільки дуже багато недобудованих об’єктів.

Право на надання державної підтримки мають громадяни:

1) які перебувають на обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов;
2) середньомісячний сукупний дохід яких разом членами їх сімей з розрахунку на одну особу не перевищує за даними Держкомстату чотирикратного розміру середньомісячної заробітної плати у регіоні;
3) яких відповідно до рішення місцевого органу виконавчої влади включено до списку осіб, що мають право на доступне житло.
Місцеві органи виконавчої влади здійснюють відбір громадян, яким надається державна підтримка, з числа тих, хто потребує поліпшення житлових умов, з урахуванням черговості взяття на облік, а також права на позачергове чи першочергове поліпшення житлових умов.

Державна допомога надається людині виходячи з нормативної площі 21 кв. м на людину плюс 10,5 кв. м. на сім’ю. Тобто, якщо сім’я складається з трьох осіб — це 73,5 кв м. 30% від отриманої суми становитиме розмір державної допомоги. Інші кошти за квартиру від повної вартості житла громадянину слід внести самостійно.

В області налічується понад 70 незавершених будівництвом багатоповерхових житлових будівль. 37 недобудов мають ступінь будівельної готовності понад 50 відсотків. Частина цих об’єктів може бути добудована за програмою доступного житла
На виконання Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки управлінням регіонального розвитку, містобудування, архітетури та будівництва облдержадміністрації проведено відповідну роботу із забудовниками, сформовано та передано на Мінрегіонбуд перелік об’єктів житлового будівництва з високим ступенем будівельної готовності для забезпечення можливості участі забудовників у конкурсі на отримання державної підтримки на добудову цих об’єктів.
Необхідні документи на адресу Мінрегіонбуду для участі у конкурсі у поточному році подані забудовниками по чотирьох об’єктах. За результатами засідань Міжвідомчої комісії по відбору об’єктів незавершеного ЖИТЛОВОГО будівництва з високим ступенем будівельної
готовності по Хмельницькій області відібрано недобудовані житлові будинки у м.Деражня (забудовник - ПФ “Діта”) та на ст. Богданівці Хмельницького району (генпідрядник ПП “Поділля-Добрива”).

Мінрегіонбудом визначено Державну спеціалізовану фінансову установу «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” одержувачем та розпорядником коштів Стабілізаційного фонду державного бюджету, що передбачені для надання державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла.
Розпорядженням голови облдержадміністрації від 8.11.2010 року №563/2010-р створено робочу групи з організації роботи з виконання заходів Програми будівництва (придбання) доступного житла у Хмельницькій області на 2010-2017 роки. До складу робочої групи увійшли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, фахівців з питань будівництва, обліку та розподілу житла, громадських організацій, фондів, що представляють різні категорії громадян, що мають пільги на отримання житла.
Громадяни, які бажають стати учасниками Програми будівництва (придбання) доступного житла в області, мають додати заяву до відповідних відділів органів місцевого самоврядування, де вони перебувають на обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов.

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ УЧАСТІ У ПРОГРАМІ «ДОСТУПНЕ ЖИТЛО»:
• заява про надання державної підтримки
• довідка про перебування на квартирному обліку громадянина, що потребує поліпшення житлових умов (оригінал)
• паспортні дані повнолітніх членів сім’ї (копії сторінок 1,2 та реєстрація)
• свідоцтво про народження дитини (дітей) — оригінал та копія
• довідка про присвоєння ідентифікаційного номера (оригінал та копія)
• довідка з місця роботи про займану посаду з зазначенням терміну роботи на посаді
• довідка з місця роботи дорослих членів сім’ї за формою № 3 про встановлення розміру доходу за останні шість місяців з поміткою «затримки у виплаті заробітної плати за останні шість місяців відсутні»
• довідка про склад сім’ї (ф. З ЖЕК) або витяг з домової книги (оригінал).

ПРИКЛАД РОЗРАХУНКУ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ

Сім’я у складі трьох осіб інвестує в будівництво квартири в м. Кам’янці-Подільський загальною площею 74 кв. метри. Вартість 1 кв. м за ціною забудовника 5116 грн. Загальна вартість квартири за ціною забудовника становить 378 584 грн (74 кв. м X 5116 грн), нормативна площа становить 73,5 кв. м, розмір державної підтримки —94 594 грн (73,5 кв. м X 4290 грн X 30%). Розмір внеску за рахунок власних коштів позичальника становить 283 990 грн.
(4290 гри. розрахункова вартість 1 кв.м загальної площі житла у 2010 році для Хмельницької області, визначена Мінрегіонбудом).



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 424
Спонсорська реклама
Населення Красилова запорука щасливого життя соціуму Красилова - жителів та гостей міста Красилів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: