Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Напередодні свята: тисяча і одна хитрість довершеного вигляду



Напередодні свята: тисяча і одна хитрість довершеного вигляду

Як позбутися зимових недоліків шкіри та стати красунею перед новорічним балом, дізнавалися кореспонденти «Є Поділля»
До зими, під впливом літнього сонця шкіра втратила пружність, вкрилася дрібними зморщечками та пігментними плямами, стала тьмяною та блідою, має розширені пори та нерівну поверхню. Ще одна проблема шкіри, яка дає про себе знати вже на початку зими, – це дефіцит вітамінів та мінералів. Шкіра стає сухою, страждає від стягування та лущення, знижується бар’єрна функція шкіри, в результаті чого вона стає подразненою. А Новий рік так хочеться зустріти красивою! Вихід є: нині салони краси пропо- нують різноманітні косметичні процедури, які відновлять вашу шкіру, а отже, у Новорічну ніч ви зможете думати лише про свято, а не про якісь там зморшки...

Аби зустріти свято в повній красі та побороти зимове виснаження шкіри, косметологи рекомендують пройти спеціальні зимові процедури для відновлення та зволоження шкіри. А ще, щоб не погли- блювати стресовий стан шкіри в холодну пору, варто відмовитися від протирання обличчя кубиками льоду й вмивання надто холодною водою. Контрастні ж процедури слід застосовувати дуже обережно. Варто пам’ятати, що під час холодів будь-які препарати, котрі містять воду (зволожуючий крем, наприклад) наносять на шкіру не пізніше, аніж за годину до виходу на вулицю.

Відновлюємося і зволожуємося!
Основним завданням осінньо-зимових процедур для обличчя косметологи вважають правильну адаптацію шкіри до зимового холоду та насичення шкіри вітамінами й поживними речовинами. З усім цим прекрасно справляються різні маски – як салонні, так і домашні. Та яку б маску вам не призначили у салоні, перед її нанесенням косметолог обов’язково проведе процедуру глибокого очищення, щоб зняти ороговілий шар шкіри. Після цієї процедури зростає ефективність усіх препаратів та масок, які опісля наноситиме на обличчя косметолог. Сьогодні існує безліч таких пілінгів: від поверхневих, які “працюють” на верхніх пластах шкіри, до глибоких пілінгів, за допомогою яких можна вирішувати проблеми пігментації шкіри, або виправити ситуацію, коли шкіра огрубіла під впливом сонячних променів або надто обвітрена.

Ще одна популярна процедура, котру можна провести перед святом, дермабразія – поверхневе злущення шкіри, яка проводиться спеціальним апаратом. Дуже м’яка ефективна процедура дозволяє швидко обновити шкіру і сполучається з механічним чищенням, ультразвуковим впливом та мікрострумовою терапією. Дермабразія має відбілюючий ефект та дозволяє згладити дрібні шрами та зморшки на шкірі.

З ін’єкційних методик можна застосовувати мезотерапію. У досвідчених руках це дуже ефективна процедура, яка дозволяє одночасно вирішити чимало проблем – відновлення, зволоження, ліфтинг шкіри. Ще один салонний метод, який допоможе додати шкірі обличчя життєвого тонусу, – біоревіталізація. Ці ін’єкції натуральної гіалуронової кислоти відновлюють водний баланс і створюють для клітин ідеальні умови для життєдіяльності, в результаті чого жіноча шкіра «розцвітає» та виглядає неперевершено.

Щоб підтримати тонус здорової шкіри, доцільно перед новорічними святами пройти кілька сеансів масажу. Масаж стимулює кровообіг, тому шкіра активно засвоює поживні речовини, отримує необхідну кількість кисню. Він також розслаблює м’язи обличчя, а тому після кількох процедур зморщечки розгладжуються, і обличчя виглядатиме підтягнутим.

Шкіра любить вітаміни!
Для того, щоб добре виглядати в новорічну ніч іще не пізно розпочати прийом вітамінів (В, А, Е). У пригоді можуть стати й прості домашні засоби, наприклад, маски. Їх корисно робити раз чи два на тиждень. Якщо маска зроблена акуратно й за всіма правилами, то її дія триває протягом трьох-чотирьох днів. Перш ніж нанести маску, ретельно очистіть шкіру від пилу й поту за допомогою нейтральних косметичних засобів – молочка для очищення шкіри, безалкогольного тоніка. Перед маскою корисно зробити легкий пілінг. Можна зволожувати та живити шкіру вже готовими косметологічними масками, а деякі можна приготувати й в домашніх умовах. Добре зволожують шкіру маски з вмістом соку фруктів та овочів. Ось кілька рецептів.

* Якщо шкіра лущиться, можна зробити таку маску. 2-3 столові ложки підігрітої на водяній бані оливкової олії змішати з дрібно меленими вівсяними пластівцями. Нанести суміш на шкіру обличчя на 10 хвилин й змити теплою водою.

* Для жирної шкіри корисна білково-яблучна маска: потерте яблуко змішують з сирим яєчним білком, наносять на обличчя на 10 хвилин і змивають водою.

* Для нормальної шкіри косметологи рекомендують застосовувати маску жовтково-масляну маску. Один жовток змішують з чайною ложкою гліцерину, тертим яблуком та наносять на обличчя на 15 хвилин, потім змивають.

І пам’ятайте, щоб відмінно виглядати в новорічну ніч, недостатньо за півгодини до свята накласти живильну маску: шкіру треба заздалегідь “підгодувати” та підготувати, адже вона першою зустрічає всі «досягнення» новорічного гуляння. Зрозуміло, у справу підуть салонні експрес- процедури, про які ми вже говорили, але не менш важливе для шкіри і харчування: у нашому меню, особливо перед святом, коли так важливо виглядати на всі сто, має бути багато вітамінів. Тому поповнювати їх дефіцит потрібно як зсередини, приймаючи полі- вітамінні комплекси та вживати в їжу свіжі фрукти, так і ззовні – використо- вуючи вітаміновмісну косметику.


Ірина ОЛІЙНИК.Наш консультант – завідуюча відділенням косметології, лікар-косметолог Подільського науково-медичного центру Тетяна Алексієнко.





Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 437
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: