Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » В Україні набув чинності закон про збільшення акцизів на алкоголь, сигарети та бензин

В Україні набув чинності закон про збільшення акцизів на алкоголь, сигарети та бензин

В Україні набув чинності закон про збільшення акцизів на алкоголь, сигарети та бензин В Україні набув чинності закон №2275-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", яким збільшуються ставки акцизного збору на деякі товари. Документ опублікований сьогодні, 16 червня, в газеті "Голос України".

Законом внесено зміни до низки законодавчих актів з питань оподаткування з метою збільшення надходження податків і зборів до бюджетів усіх рівнів. Зокрема, до таких законів: "Про акцизний збір на алкогольні напої та тютюнові вироби"; "Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі товари (продукцію)"; "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої"; "Про ставки акцизного збору на тютюнові вироби".

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 травня ухвалила урядовий законопроект №6337 про внесення поправок до низки законів про оподаткування, а також про підвищення акцизів на алкогольні напої, пиво, сигарети і нафтопродукти. "За" проголосували 246 депутатів урядової коаліції. За словами голови профільного комітету Сергія Терьохіна, ухвалення закону приведе до збільшення податкових надходжень на більш ніж 9 млрд грн на рік, хоча спочатку уряд розраховував, що закон дасть додатково 16,2 млрд грн.

Цим законом підвищується акциз на бензин, до 132 євро за 1000 кг. Член комітету з питань податкової і митної політики Віталій Хомутинник (фракція Партії регіонів) зазначив, що в першому читанні пропонувалося підвищити цей акциз з 110 євро до 172 євро, але в результаті консультацій вийшли на цифру "132 євро". "Підвищення є, але незначне", - додав він.

Цим законом підвищені акцизні ставки на тютюн і спиртні напої. Крім того, підвищений збір за спеціальне водокористування в частині використання поверхневих і підземних вод, що входять до складу напоїв. Зокрема, передбачається, що такий збір для поверхневих вод буде 21 грн 60 коп за один кубометр, і підземних вод - 25 грн 20 коп.

Крім того, помітно менше, ніж передбачалося, були підвищені акцизи на коньяк і кріплені вина, тоді як первинні розміри підвищення акцизів збереглися для горілки (15,9%), пива (23,3%) і тютюнових виробів (близько 30%). Ставка на спирт етиловий становитиме 39,40 грн за 1 л 100%-го спирту, ставка на пиво - 0,74 грн за 1 л, на вина виноградні натуральні - 10 коп за 1 л, вина кріплені - 2 грн за 1 л, на сигарети без фільтру - 40,25 грн за 1000 штук, на сигарети з фільтром - 90 грн за 1000 штук.

джерело newsru.ua



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 1 Переглядів 192
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі
#1 написав: Fed (25 червня 2010 13:37)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 572
Публікацій: 2508
судячи з рейтингу публікації - закон не популярний)))


--------------------------

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: