Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 19 грудня - День Святителя Миколая



19 грудня - День Святителя Миколая

Що за день? 19 грудня 2008
19 грудня - День Святителя Миколая 19 грудня Руська Православна Церква відзначає День Святителя Миколая Чудотворця. Святитель Микола вважається покровителем мандрівників і мореплавцям. І є одним з найбільш шанованих святих у всьому православному світі.

Святитель Микола, що сидів в III-IV століттях, прославився як великий угодник Божий, тому в народі його зазвичай називають Миколою Угодніком. Святитель Микола вважався «всіх предстателем і заступником, всіх скорботних утешітелем, всіх сущих в бідах прібежіщем, благочестя стовпом, вірних поборником». Християни вірять, що і сьогодні він здійснює безліч чудес на допомогу, хто молився йому людям.

Здійснюючи паломництво до Єрусалиму, Микола Чудотворець на прохання зневірених подорожніх молитвою заспокоїв разбушевавшееся море. Утриманий меч ката, святий Миколай врятував від смерті трьох чоловіків, невинно засуджених користолюбівим градоначальніком.

Зверталися до нього не тільки віруючі, але й погани, і святитель відізвався до своєї незмінною чудной допомогою всім, шукали її. У тих, що спасалися ним від тілесних бід він порушував розкаяння в гріхах і бажання виправити своє життя.

За своє земне життя він здійснив така безліч добрих справ на славу Божу, що їх не перелічити, але серед них є одне, що відноситься до числа чеснот і до того, що служило підставою їх вчинення, що двігало святителя на подвиг, - його віра, дивна, сильна, ревно.

Святитель Микола помер в середині IV століття в глибокій старості. За церковним переданням, мощі святого збереглися нетленнимі і істочалі чудесне миро, від якого ісцелілось безліч людей. У 1087 році мощі Миколи Угодніка були перенесені до італійського міста Бар (Барі), де знаходяться і понині.


за даними calend.ru



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 505
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: